10 alimente care tin de foame, recomandate in diete

/ / Modificat: 2017-08-07
10 alimente care tin de foame, recomandate in diete

Alimentele care tin de foame sunt bogate in substante hranitoare pentru organism si sarace in calorii. Principalul lucru de care te temi cel mai mult cand tii dieta este ca nu vei putea tine piept senzatiei de foame si ca vei trisa, consumand alimente nepermise. In acest caz, pune senzatia de foame pe fuga inainte de a "indrazni" sa se instaleze in organism. Poti preveni infometarea cu urmatoarele alimente care suprima pofta de mancare si te ajuta sa te simti satula mai mult timp.

Avocado

Avocado este unul dintre cele mai satioase alimente pe care le poti adauga in dieta ta de slabit. Efectul de satietate apare datorita substantelor nutritive cu care este imbuibat acest fruct. Grasimile monosaturate continute de avocado se digera mai greu si te ajuta sa faci fata infometarii, fara a-ti afecta dieta de slabit. In plus, avocado are o multime de alte beneficii pentru sanatate!  

Seminte

Indiferent ca sunt de in, dovleac sau floarea-soarelui, semintele sunt printre alimentele cu cel mai mare grad de satietate. Sunt bogate in acizi grasi Omega 3, fibre si proteine care te satura imediat si te ajuta sa rezisti fara probleme pana la urmatoarea masa.  

Oleaginoase

seminte-nuci

La fel ca si semintele, fructele oleaginoase - nuci, alune, caju, migdale, fistic - sunt surse bogate de Omega 3, proteine si fibre care te ajuta sa combati senzatia de foame pentru mai mult timp. Specialistii sustin ca este suficient sa consumi doar cateva bucati din astfel de seminte, pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze in organism.  

Iaurt grecesc

Spre deosebire de iaurturile obisnuite, cel grecesc este mai natural si mai bogat in substante nutritive esentiale pentru organism, ceea ce inseamna ca este si mai satios. Are un indice glicemic scazut si taie astfel pofta de mancare care ti-ar putea da tarcoale in dieta si te ajuta sa slabesti mai repede, intrucat stimuleaza metabolismul sa arda mai multe calorii.  

Popcorn

Atat timp cat este preparat natural, fara grasimi, arome si aditivi nocivi pentru sanatate, popcornul este o gustare hranitorare si satioasa pentru organism, datorita continutului bogat de vtamina B si fibre. In plus, simplul fapt ca poti manca o cantitate mai mare de popcorn, fara a te ingrasa, este reconfortant pentru creier. Numai ideea in sine ca poti manca un castron mare de floricele te face sa te simti bine si satula, mai mult timp.  

Supa de legume

supa-legume

Chiar daca multora li se pare doar "zeama lunga", supa de legume are o valoare nutritionala mare si un aport mic de calorii. Datorita vitaminelor si mineralelor pe care legumele le lasa in supa, organismul este satul mai mult timp, iar senzatia de foame intarzie sa apara.

Fulgi de ovaz

Indiferent ca ii mananci cu lapte, ca ii faci terci ori ca ii introduci in alte preparate sanatoase, fulgii de ovaz sunt alimente care tin de foame si te ajuta sa fii energica toata ziua, mai ales daca ii consumi la micul dejun.  

Mere

mere

Chiar daca multa lume are senzatia ca merele sunt alimente care provoaca foame, din cauza aciditatii crescute, specialistii sustin ca fac parte din categoria alimentelor satioase. Sunt pline de apa si de vitamine care suprima pofta de mancare si te ajuta sa faci fata mai usor regulilor impuse de dieta de slabit.  

Oua

Ouale sunt alte alimente care pun foamea pe fuga si ajuta organismul sa fie satul mai mult timp, datorita continutului crescut de proteine de cea mai buna calitate. Proteinele sunt printre substantele nutritive care tin cel mai bine de foame, chiar mai mult decat fibrele.  

Telina

Incepe sa ti se faca foame si nu vrei sa dai peste cap dieta? Rontaie o bucata de telina cruda! Pe langa faptul ca are un aport caloric insesizabil la cantar, telina este un aliment foarte satios si la indemana, de care te poti folosi pentru a nu "calca stramb" in dieta si a da iama in dulciuri sau alte alimente nocive.  

Mai cunosti si alte alimente care sunt recunoscute pentru faptul ca tin de foame? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Alimente slabit

Articole recomandate

Citeste si despre