Cum furisezi sexul in viata ta cand esti parinte?

/ / Modificat: 2011-02-07
Cum furisezi sexul in viata ta cand esti parinte?

Ati depasit cu brio perioada emotionala si fizica destul de grea din punct de vedere sexual de dupa aparitia bebelui in viata voastra. Libido-ul a avut de suferit dupa nastere de pe urma adaptarii indelungi si grele la statutul de parinti, dar acum aveti iar chef de nebunii. Insa copilul a crescut si parca este tot timpul in preajma voastra. Cum furisezi partidele de sex in viata de parinte?

Gasirea timpului sau a momentului potrivit pentru sex poate fi destul de dificila atunci cand esti parinte si ai 1, 2 sau mai multi copii. Dar nu imposibil! Cu cateva strategii utile va puteti bucura iar unul de altul ca la inceputul relatiei!

Furisarea partidelor de sex atunci cand sunteti parinti poate atrage beneficii vietii de cuplu!

Atunci cand micutul vostru este destul de mare pentru a intelege ce fac parintii lor, dar nu il poti lasa totusi nesupravegheat prea mult timp pentru a te bucura de intimitate, e timpul sa apelezi la sexul pe fuga si imprevizibil. Sexologii spun ca acestea pot aduce numai beneficii vietii sexuale a cuplului:

  • sunt mai excitante – parca se schimba rolurile cand va furisati de copil, de parca voi ati fi prichindeii si el parintele vostru, ceea ce aduce si mai multa incitare, erotism; pericolul de a fi prinsi reprezinta cel mai bun preludiu;

  • presupune si anticipare, dar si spontaneitate (uneori va veti palnifica momentele – iar asteptarea poate fi incitanta, alteori va veti lua prin surprindere);

  • deschide calea catre experiente neasteptate – cine s-ar fi gandit ca veti fi nevoiti sa o faceti in masina, pod, subsol, garaj sau in orice alt loc pe care probabil nu l-ati fi testat daca nu erati parinti si nu va furisati cum puteati de copil;

  • intareste legatura dintre voi – va veti apropia mai mult, pentru ca va trebui sa lucrati in echipa pentru a avea astfel de momente.

Cu copilul la joaca... printre vecini!

Cu siguranta ai deja o prietena buna sau o vecina cu care te-ai imprietenit pentru ca are copil de varsta apropiata. Taman bine, pentru ca este ideal sa faceti schimb de locatii de joaca pentru copii: cand la tine, cand la ea. Atunci cand iti duci tu copilul la joaca la ea alege un moment in care sa fie si partenerul acasa, pentru a profita din plin de timpul liber.

Ai 2 copii de varste diferite... atunci ai o bona asigurata!

Daca exista o diferenta destul de mare intre copii, atunci poti opta din cand in cand sa il "angajezi" pe cel mare (dar sa aiba peste 12-14 ani) sa aiba grija de fratele mai mic (nu foarte mic) macar o ora sau o jumatate de ora in camera lui. Poate chiar sa depuna un "efort" pentru a se juca cu el jocul preferat al bebelui. II va tine ocupati ceva vreme, iar copilul cel mare se va alege si cu niste banuti binemeritati. Spune-i copilului mare ca tu si tati va duceti sa vorbiti de planuri de vacanta, de organizarea unei petreceri in familie etc.

Orele de somn a copiilor – cele mai potrivite!

Daca ai creat micutului tau un program stabil de somn, atunci stii exact care e ora la care va dormi si daca se trezeste sau nu peste noapte. Incearca sa nu il dormi foarte tarziu seara pentru ca nu veti mai avea prea mult apetit la sfarsitul unei zile pline daca asteptati ora 23:00 sau 24:00 pentru a va bucura de sex.

De asemenea, in weekend-uri sau cand sunteti toti acasa, poti profita de somnul din timpul zilei al copilului. Copiii mici au nevoie de somnul de dupa-amiaza pentru o crestere si dezvoltare armonioasa, iar parintii pentru a se bucura de ei. Se poate transforma in cel mai bun moment pentru nebunii in pat!

Stai la casa si ai garaj, subsol sau pod? Transforma-le in cuibusoare de nebunii!

Aceste locatii merg foarte bine pentru momentele in care aveti chef de mici nebunii, dar totusi copiii sunt prin preajma. Sunt locuri bune de furisat pentru o partida de sex... pe fuga! Cand sa gasesti astfel de momente? Cand micutul tau se uita la desenele preferate sau la film, in singura ora din zi in care are voie la calculator sau cand isi face temele ori citeste. Numai atunci poti gasi 10 poate 20 de minute linistite pentru tine si tati!

Ce dor ii e copilului de... bunica, matusa, nasa, fina etc., nu-i asa?

Poti pune in aplicare planul "mami, surioaro, matusica, finuto, micutului nostru ii este tare dor de voi si ar vrea sa va vada, sunteti disponibili sa vina sa stea la voi o ora., 2 sau chiar peste noapte?" Daca micutul este suficient de mare pentru a fi lasat sa doarma in alta parte si daca respectiva ruda are si copii sau merge la bunici (toti copiii iubesc bunicii) s-ar putea sa ai parte de ceva aventura mai mult timp decat te asteptai.

Planifica din cand in cand un weekend in 2!

Fie ca mergeti intr-o excursie sau ca duceti copilul la bunici, stabiliti timp si pentru viata voastra de cuplu. Va reincarcati astfel bateriile pentru noi aventuri ale vietii parentale si veti avea parte si de un intreg weekend romantic presarat de momente incendiare.

Curs de balet, dans, pictura pentru copil? Sigur ca da, in weekend!

Planifica activitatile extracurriculare ale copilului (daca este la gradi sau intr-o alta institutie de invatamant) in weekend. Nu exagera cu ele! Planifica 1-2 maxim, astfel incat sa te poti bucura de 2-3 ore linistita alaturi de partener. Daca le planifici in timpul saptamanii, cel mai probabil nu te vei nimeri cu taticul acasa in acelasi timp.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti sex Sex cuplu

Articole recomandate

Citeste si despre