Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Esti bunicul unui copil cu autism?

17 Aprilie 2014

Cand unul dintre nepoti este diagnosticat cu autism este foarte posibil ca, intr-o prima faza, sa nu stii cum sa fii de folos. Sprijinul de care are nevoie copilul cu autism ar putea fi diferit de cel pe care il acorzi celorlalti nepoti.

bunic-copil-autism

Cum iti poti sprijini familia?

  • Preia copilul pentru cateva ore sau peste noapte, astfel incat parintii sa poata lua o pauza.
  • Informeaza-te despre autism (seminarii, carti etc.) si tine legatura cu familia pentru a fi la curent cu progresul copilului.
  • Implica-te in terapia si dezvoltarea copilului. Insoteste-l la sedintele de terapie, participa la intalniri si invata tehnici de interactiune cu copilul.
  • Comunica in permanenta cu parintii copilului, impartasindu-le propriile emotii. Relationarea cu un copil cu autism poate fi epuizanta sau dificila. Este firesc sa ai momente in care te simti frustat sau sleit de puteri.
  • Respecta hotararile pe care le iau parintii in legatura cu copilul.
  • Insufla speranta familiei! La momentul actual exista cercetari promitatoare care deschid multe posibilitati pentru viitor.

Materialul face parte din Brosura "Autismul – mini-ghid pentru familie", realizata prin proiectul "Si ei trebuie sa aiba o sansa!" – Program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist.

Prin intermediul acestui proiect, in tara au fost deschise 40 de centre de consiliere si asistenta gratuita pentru persoanele cu autism. Intra pe site-ul www.autism.raa.ro pentru adresele centrelor si mai multe detalii despre proiect.

Programul este desfasurat de Fundatia Romanian Angel Appeal in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice – Directia Protectia Copilului si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania, a fost demarat la 1 octombrie 2010 cu o durata de 3 ani si beneficiaza de cofinantare din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, "Investeste in oameni!".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul