Urmareste-ne:

David (Baiat)

print email

Semnificatiile numelui David

iubit, indragit

Despre numele David

Numele David este de origine ebraica si este foarte vechi (de cel putin trei milenii). El reproduce numele Dawidh, purtat de un rege al Israelului (in legenda invingatorul uriasului Goliat). David era considerat si un mare geniu poetic, lui fiindu-i atribuita creatia Psalmilor.

 

Originea si semnificatia numelui acestui important personaj pare sa vina de la subst. dodh "unchi", fie de la vb. jvdad "a iubi". In sec. 12, David patrunde si in onomastica romaneasca, semnalat mai intai in documentele Tarii Romanesti. Semnificatia lui pare sa fie "iubit", "indragit".

 

Ca figura publica contemporana, David Letterman se distinge ca prezentator al propriului show de televiziune, "Late Show with David Letterman".

 

David este un nume foarte frumos si nu exista apelative sau diminutive pentru el. Cei care poarta acest nume sunt eleganti, au o atitutine de invingator si sunt foarte flexibili si sociabili.


Editeaza

Nume asemanatoare

Damian Dave Davis Diana

Celebritati cu numele de David

moga titus david (doctor) , David Letterman (comedian si prezentator TV american) , David Bowie (muzician britanic) , David Beckham (fotbalist) , David Guetta (dj) , David Blaine (magician) , David Gahan (cantaret Depeche Mode)

Editeaza
Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
David
Vezi rezultate
OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!