1 Iunie. Crafturi si activitati pentru copii

/ / Modificat: 2023-05-31
1 Iunie. Crafturi si activitati pentru copii

De 1 Iunie puteti incerca noi crafturi si activitati creative pentru copii. Nu numai ca este Ziua Copilului, ci este si prima zi de vara! Puteti avea diferite activitati in casa – desenat, colorat, lucru manual, jocuri -  sau puteti merge in parc ori la targuri si expozitii tematice.

Ca activitati care sa stimuleze creativitatea copilului, puteti sa faceti obiecte precum semnele de carte (deoarece copilul tau citeste), motivul soarelui (sarbatorim prima zi de vara) ori o libelula colorata de tot pe care sa o punem in geam, pe post de imitatie de vitraliu.

Libelula colorata din geam

Foloseste-te de tiparul unei libelule si de culori pentru a obtine o imitatie de vitraliu pe cinste. Ai nevoie de:

  • Tempera;
  • Tiparul libelulei;
  • Paharele de unica folosinta sau de care te poti lipsi ulterior;
  • Pensule.

Scoate la imprimanta modelul de libelula (sau deseneaza tu unul asemanator). Acopera liniine negre ale tiparului de libelula cu tempera neagra si lasa sa se usuce. Ulterior acopera zonele aripilor cu ce culori doresti (poti folosi verde, rosu, oranj, galben, mov, verde inchis etc), facandu-le totusi simetrice. Nu uita si de corp, unde poti alege sa colorezi parcelele cu galben si albastru, alternativ.

Cand s-a uscat il puteti lipi impreuna pe o fereastra sau pe un dreptunghi de sticla, cu fata sau cu spatele la suprafata de sticla, in functie de cum va place mai mult.

Soarecele de biblioteca

Pentru a serba 1 Iunie si printr-o abordare conexa cu activitatile culturale ale copilului tau, faceti impreuna semne de carte, pe care cel mic sa le foloseasca la cartile sale. Cum celor carora le place sa stea printre carti li se spune "Soarece de biblioteca", hai sa facem semne de carte cu infatisare de soricel!

Scoate la imprimanta tiparul de soricel (sau deseneaza tu unul), pe care il poti colora direct daca doresti, insa este de preferat ca semnul de carte sa fie dintr-o hartie mai rezistenta. In acest sens, pune peste tiparul de soarece o coala subtire si copiaza modelul pe geam, contra luminii.

Pune apoi coala subtire cu soricelul desenat pe ea peste o coala groasa sau carton subtire si mai da o data peste conturul deja copiat la geam cu un marker sau apasa tare cu un pix, pentru a fi sigura ca se imprima intr-un fel pe coala de dedesubt.

Acum ca modelul e pe carton, colorati-l frumos astfel incat atunci cand e gata sa nu se ia culoarea pe file si decupati dupa contur! Semnul de carte poate fi folosit fie lasand capul soricelului usor iesit, fie lasand codita sa iasa dintre file in partea de jos.

Motivul soarelui facut de copii

Ai nevoie de:

  • Carton alb si negru;
  • Tempera;
  • Aracet sau galbenus de ou batut;
  • Marker rosu;
  • Snur;
  • Bile de margele de plastic.

Decupeaza dintr-o bucata de carton o jumatate de soare cu tot cu raze. Apoi amesteca niste tempera galbena cu putin aracet si picteaza razele, cu oranj si aracet centrul, nasul cu roz si aracet. Niste ochi, fiecare din cate un cerc negru mic lipit peste un cerc alb mai mare, iar cu un marker rosu traseaza un zambet larg.

Mai ai nevoie de un snur, oricum ar fi el. Testeasza daca este suficient de lung pentru a da rotocol gatului copilului tau, apoi da-l in doua si trece capatul indoit prin gaura in prealabil perforata cat mai sus pe raza cea mai de sus.

Apoi trece capetele impreuna prin bucla, strange nodul si tot impreuna trece-le printr-o margica de plastic. La final innozi capetele intre ele si colierul insorit e gata!

Ne jucam punand mintea la contributie

Jocurile in care se folosesc cuvinte, precum Fazan sau Tomapant, sunt foarte bune pentru stimularea activiatii cerebrale, imbunatatind logica si abilitatile de analiza si sinteza.

Pentru copiii mai mici incearca jocuri care se axeaza pe culori, forme si notiuni simple, de tipul "Spune-mi o leguma care incepe cu R!" sau "Spune-mi repede ceva rotund si galben!".

Copiii mai mari iubesc sa joace Fazan – este intr-adevar ceva sa nu pierzi nicio runda – sau jocuri cu litere in forma scrisa, cum ar fi Scrabble.

Puteti incerca sa jucati impreuna "Copii faimosi", un joc in care o persoana este Desemnatul si fiecare isi are randul sa raspunda. Desemnatul va spune "Ma gandesc la un copil faimos al carui nume incepe cu litera M" (aici fiecare Desemnat va alege ce litera doreste), iar ceilalti jucatori pot pune intrebari la care sa li se raspunda cu DA sau NU, atunci cand le vine randul.

Cine ghiceste corect devine Desemnatul. Cine era copilul faimos al carui nume incepea cu litera M? Miley Cirus sau Mica Sirena?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri 1 iunie 1 Iunie copii Crafturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre