SURSE: Elevii se vor intoarce la scoala pe 1 iunie. CE se va intampla cu examenele

/ / Modificat: 2020-04-07
SURSE: Elevii se vor intoarce la scoala pe 1 iunie. CE se va intampla cu examenele

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, trebuie sa anunte cand se vor intoarce elevii la scoala, in conditiile in care starea de urgenta va continua pana pe 16 mai.

Surse din cadrul ministerului au declarat pentru StirileProTV ca Monica Anisie va anunta reluarea cursurilor la 1 iunie, iar materia se va reface.

De asemenea, elevii si studentii vor sustine Evaluarea Nationala, Bacalaureatul si examenele de licenta si disertatie in aceasta vara.

Ce spunea ministrul in urma cu o saptamana

In urma cu o saptamana Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a informat, printr-o postare pe Facebook, ca "in scurt timp" Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) va transmite ce se va intampla cu examenele nationale, cand vor putea fi reluate cursurile si care vor fi deciziile cu privire la sustinerea licentei, dizertatiei, titularizarii si examenelor pentru gradele didactice. 

Ministrul mai sublinia ca toate aceste decizii privind sistemul de educatie pentru urmatoarea perioada "depind de evolutia pandemiei de COVID-19."

"Cum bine se stie, toate acestea depind de evolutia pandemiei cu COVID-19!! Va propun sa ne asiguram ca suntem in siguranta si sanatosi!," mai spunea ministrul Monica Anisie.

Luni, 6 aprilie, ministrul Educatiei a anuntat ca simularile examenelor nationale au fost anulate, fiind inlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a. Sursa: Stirle Pro Tv

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Monica anisie Ministrul educatiei Cursuri 1 iunie

Articole recomandate

Citeste si despre