Jocurile Copilariei si relatia mama-copil, alaturi de ursuletul Barni

/ / Modificat: 2011-11-16
Jocurile Copilariei si relatia mama-copil, alaturi de ursuletul Barni

"Barni - Jocurile Copilariei" este o campanie lansata de Kraft Foods Romania prin care isi propune sa readuca in atentia intregii familii beneficiile jocului. Activitatile fizice desfasurate acasa si in aer liber reprezinta un capitol deosebit de important in dezvoltarea obiceiurilor de stil de viata sanatos al copiilor.

"Prin joc, copilul invata, isi dezvolta creativitatea, construieste lumea, o analizeaza si cauta sa o inteleaga. Mai mult, fiind vorba de un univers propriu, implicarea parintilor, a rudelor in joc este esentiala pentru stabilirea unei comunicari cat mai bune cu viitorul adolescent si sustinerea creativitatii acestuia", declara Mirela Zivari, psiholog si ambasador al proiectului "Jocurile Copilariei".

Campania Barni debuteaza cu lansarea "Ghidului de buzunar pentru parinti - Jocurile Copilariei", care contine o serie de informatii deosebit de utile. Ghidul va fi disponibil si online, pe site-ul www.lumeabarni.ro.

Ghidul de buzunar pentru parinti a ajuns in redactia Copilul.ro, asa ca profitam sa va impartasim cateva dintre secretele lui Barni.

Nu este niciun secret faptul ca prin joc copiii invata cele mai multe lucruri si le invata cu usurinta!

Ce poti face tu pentru copilul tau si cum te poti juca cu el? Profita de orice moment pe care il petreceti impreuna: in bucatarie, la masa, la televizor si jucati-va cu... orice! Servetelele imprastiate, telecomanda, revistele, orice obiect poate deveni o jucarie! E nevoie doar de putina imaginatie: a ta si a copilului tau!

Sigur iti amintesti jocurile copilariei tale, iar cel mai bun lucru pe care il poti face este sa le impartasesti si micutului tau. "Prinselea", "V-ati ascunselea", "Baba oarba" si toate celelalte ii pot bucura pe copiii nostri asa cum ne bucurau si pe noi cand eram de varsta lor.

E bine sa inlocuim proverbialele "nu pune mama, nu e voie!" cu "Poti! Hai sa pregatim masa impreuna!", "Poti sa pui fata de masa! Bravo!". Copilul se va bucura sa orneze salata, sandvisurile sau prajiturile. Se va simti implicat in activitate, va vedea totul ca pe un jos si, in plus, va invata sa manance sanatos.

Jocurile de miscare trebuie alternate cu cele statice

Te bucuri probabil cand iti vezi copilul jucandu-se afara, alergand si zburdand. Miscarea reprezinta o activitate pe cat de placuta pe atat de sanatoasa. Ia bicicletele si iesiti impreuna la plimbare! Rolele, patinele sau schiurile, toate pot fi folosite ca activitate sportiva in familie.

Jocurile de miscare trebuie alternate cu jocurile statice in care copilul deseneaza, scrie sau citeste povesti alaturi de tine.

"Importanta jocului in dezvoltarea afectiva si cognitiva a copiilor este o certitudine pentru noi. De aceea, alaturi de Barni, am dorit sa readucem in atentia intregii familii rolul momentelor frumoase de joaca, alaturi de cei dragi", declara Maria Burnuz, Brand Manager Kraft Foods Romania.

Barni este activ pe piata prajiturelelor din Romania de 3 ani, timp in care a inregistrat vanzari de peste 65 de milioane de ursuleti. Aceste rezultate il confirma ca brand foarte energic, implicat de-a lungul timpului in multe actiuni destinate educarii copiilor pentru adoptarea unui stil de viata sanatos. Pentru Barni, parintii "joaca" un rol important in dezvoltarea capacitatilor intelectuale si afective ale celor mici, apropierea dintre mama si copil fiind prioritara.

Barni este o prajitura cu blat pufos care ii incanta pe copii prin forma vesela de ursulet si prin cremele delicioase de ciocolata, capsuni sau lapte care se ascund in interior. Parintii aleg Barni pentru ca este o gustare rapida si savuroasa facuta cu ingrediente simple si de calitate, cum ar fi cereale, oua, lapte, fructe. Produsul nu contine coloranti sau conservanti. O alegere ideala in materie de dulciuri pentru cei mici, pentru ca le ofera acestora energia de care au nevoie pentru a creste armonios.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre