Jucarii creative din lucruri de prin casa, pentru copilul tau

/ / Modificat: 2011-09-16
Jucarii creative din lucruri de prin casa, pentru copilul tau

Jucariile copiilor nu trebuie sa fie sofisticate sau complicate ca sa-i atraga. Ei se distreaza si cu cele mai simple jucarioare, daca acestea pastreaza cateva caracteristici de baza: sunt colorate, scot sunete si sunt usor de manevrat si distrus de manutele lor. Daca te uiti prin casa, vei descoperi lucruri care se pot transforma cu usurinta in jucarii gratuite pentru cel mic.

Cutii de carton

Daca ai prin casa cutii de carton, provenite de la aparatura electrocasnica sau de la alte obiecte, atunci le poti transforma in cele mai haioase jucarii pentru bebe. Cu putina creativitate si culoare le poti transforma in trenulete, casute sau chiar in televizoare de la care micutul sa prezinte stirile zilei. Oare ce o mai fi nou prin lumea bebelusilor?!

jucarii_improvizate_copii

Oale si linguri de lemn

Ti se pare ca micutul tau are un talent muzical ascuns si il atrag instrumentele muzicale? Ei bine, nu te gandi sa le cumperi. Poti crea cele mai rasunatoare tobe chiar la tine acasa. Micutul tau are nevoie doar de o cratita intoarsa invers si 2 linguri de lemn pentru a-si pune in valoare talentul.

Cos de rufe si mingiute

Daca pare mai degraba sportiv decat muzician, copilul tau si-ar putea incerca norocul la baschet. Tot ce iti trebuie este un cos de rufe mai inaltut si niste mingiute mici (de tenis sau de joaca) ori o minge de baschet in miniatura. Invata-l apoi sa isi incerce norocul cu cateva lovituri la cos. Cine stie ce Michael Jordan sta ascuns in prichindelul tau!

Casolete de bucatarie

Copiii mici adora sa puna piese sau jucarii unele peste altele si sa construiasca castele. Nu mai da banutii pe jucarii pentru construit. Acum ai la-ndemana casolete de plastic din dulapul bucatariei tale. Daca mai sunt si in marimi diferite, astfel incat sa intre unele intr-altele sau sa poate fi aranjate in diferite feluri, distractia micutului tau este garantata. Ai grija ca acestea sa nu contina bisfenol A, pentru ca in timp ce se joaca le poate baga in gurita si substanta este periculoasa pentru sanatate.

Cutii de servetele

Uneori, copiii au chef pur si simplu sa distruga lucrurile din jur. Exista si o varsta a copilariei numita "varsta distrugerilor". Nu o fac din rautate, ci din curiozitate. Daca nu vrei ca micutul sa iti distruga documente importante sau alte obiecte de prin casa, transforma servetelele la cutie in obiectul temporar al distractiei lui.

Nu numai ca le va rupe bucatele, dar se va amuza copios si cand va incerca sa le scoata pe rand din cutie. S-ar putea sa "devoreze" o cutie intreaga la o sedinta de joaca. Nu-i nimic, servetelele nu sunt asa scumpe precum jucariile sau alte lucruri de prin casa care ar putea fi distruse de el.

jucarii_copii

Pernute de canapea

Este imposibil ca bebelusul tau sa nu aiba in camera tot soiul de pernute de decor pentru patut, fotolii sau canapea. De obicei, acestea sunt primite de la cei dragi sau vin la pachet cu mobila. Ele se pot transforma nu numai in fotolii comode pentru micutul tau, ci si in jucarii pentru el. Cu cat sunt mai colorate, in forme amuzante (pestisor, omida etc.), cu atat micutul va fi mai fascinat si le va rasuci in fel si chip incercand sa le gaseasca tot felul de intrebuintari.

Peria de par

Peria de par se poate transforma in cea mai atragatoare jucarie pentru bebelusul tau. Odata ce te vede pe tine ca iti periezi parul sau ca il piepteni pe el, micutul va fi dornic sa o faca singurel. Lasa-i pe mana peria si invata-l cum trebuie sa o foloseasca. Apoi, lasa-i imaginatia sa lucreze si sa creeze cele mai frumoase coafuri. Este posibil sa vrea sa te coafeze si pe tine. Este si normal, la cat talent are! Cu siguranta nu se va plictisi.

Sticla sau borcanul de plastic

Bebelusii se distreaza copios cu jucariile transparente care contin lichid si jucarioare in interior, care se misca atunci cand se joaca cu ele. Acestea sunt si foarte costisitoare in magazine. Daca iti folosesti putin creativitatea, le poti face chiar tu, in forme si culori inedite.

Tot ce iti trebuie este un borcanel sau sticla cu gura larga de plastic, pe care o umpli cu apa, adaugi colorant alimentar, ceva sclipici si cateva jucarii micute si bilute colorate din cosul cu jucarii al copilului. Se transforma in cel mai frumos glob-borcan de sticla.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre