Urmareste-ne:
Get Adobe Flash player

Vaccinarea cu Trimovax

17 Ianuarie 2006


 

Trimovax este un vaccin combinat, cu virusuri vii atenuate, împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei, determinând o imunizare activa, administrându-se începând cu vârsta de 12 luni.

Imunizarea activa a copiilor care traiesc în colectivitati (crese, gradinite) este recomandata începând cu vârsta de 9 luni. În acest caz este necesara revaccinarea copilului la vârsta de 15 luni, cu acelasi vaccin Trimovax pentru a asigura o protectie perfecta.

Imunizarea, în cadrul masurilor preventive de vaccinare, se face si la copii mai mari de 9 luni dintr-o colectivitate, daca exista un risc epidemiologic (asa cum întâlnim chiar în aceasta perioada).

Se administreaza de preferinta intramuscular dar si subcutanat.

Dezvoltare si comportament

Doza recomandata pentru vaccinare este de 0,5 ml. Pentru vaccinare este necesara o singura administrare, daca vârsta copilului este cuprinsa între 12-15 luni. Daca vaccinarea s-a început la vârsta de 9 luni, pentru copii care traiesc în colectivitati, o a 2-a injectie este recomandata 6 luni mai târziu (la vârsta de 15 luni).

În concluzie, va asiguram, ca recomandarea medicului pediatru este cea corecta, nu însa si obligatorie, dumnealui abordând cu mai multa precautie din punct de vedere a preventiei bolii în contextul epidemiologic actual.


Dr. Dana PADURARU,
Medic rezident in specialitatea chirurgie pediatrica
Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"

Detalii specialist

Iti punem la dispozitie premii utile pentru intreaga familie. Afla cum le poti castiga!

Citeste si despre:

COMENTARII

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul