Copilul.ro

Transpiratie excesiva

Hiperhidroza Hiperhidroza
Hiperhidroza sau transpiratia excesiva este o afectiune comuna care afecteaza o multime de oameni, atat copii, cat si adulti. Exista mai multe forme ale acesteia, insa cea mai frecvent intalnita este hiperhidroza palmara, care cauzeaza o transpiratie abundenta a palmelor. Afla care este diferenta intre o transpiratie normala si una patologica.

Ce este hiperhidroza?

Hiperhidroza este definita ca volum de transpiratie ce depaseste nevoile fiziologice ale corpului. Prin transpiratie, organismul isi regleaza temperatura. Sudoarea este produsa de glandele sudoripare localizate in diverse parti ale corpului. Aceste glande au cea mai mare concentratie in palmele mainilor.

Autor: Daniela Ganciu
Data: 31 august 2011

Publicitate:

© 2009 copilul.ro. Toate drepturile rezervate.
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea copilul.ro si nu pot fi preluate fara acord scris. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa info@copilul.ro.