Lucruri care ii fascineaza pe bebelusi

/ / Modificat: 2010-11-02
Lucruri care ii fascineaza pe bebelusi

Nu tot ceea ce ii face neaparat sa rada pe bebelusi inseamna ca ii captiveaza. Culoarea rosie, simplul strigat, lovirea unor jucarii intre ele sau holbatul indelung la chipul tau reprezinta tot atatea lucruri care-l fascineaza pe cel mic. Pe langa faptul ca sunt interesante pentru el, unele dintre ele il pot ajuta chiar in dezvoltare.

Sa se uite la chipul tau neintrerupt!

Atunci cand nu dorm, bebelusii foarte mici petrec foarte mult timp pur si simplu holbandu-se la chipul tau. Contactul vizual cu tine este unul dintre lucrurile pe care adora sa le faca bebelusii. Si este si felul lui de a-ti spune ca te iubeste!

Sa se uite sau sa apuce lucruri de culoare rosie!

In jurul varstei de 3 luni vederea bebelusilor poate sesiza culorile, iar cea care ii place cel mai mult este rosul.

El nu il vede foarte clar, dar il captiveaza intr-un mod deosebit. Este indicat chiar sa ii achizitionezi micutului tau jucarii de aceasta culoare.

Sa-si fixeze privirea si atentia pe pete mici!

Bebelusii sunt fascinati de petele foarte mici pe care le gasesc pe covor, parchet, pe o jucarie sau chiar pe hainutele lor. Daca exista un contrast puternic intre pata de culoare si fondul pe care se regaseste, cu atat mai mult. Pentru ca in primele luni de viata ei sesizeaza doar contrastul dintre alb si negru si mai ales marginile obiectelor bebelusii sunt atrasi de aceste mici detalii. Asa ca sa nu te miri daca il surprinzi pe micutul tau "atarnat" cu privirea pe o anumita pata de pe podea.

Sa loveasca diverse lucruri intre ele!

Daca il prinzi pe micutul tau ca loveste doua jucarii intre ele sau ca a luat doua linguri si le pocneste de zor nu incerca sa il certi sau sa ii reprosezi acest lucru. Este unul dintre lucrurile care ii fascineaza pe copiii mici. In plus, il ajuta sa isi dezvolte abilitatile motorii, iar faptul ca repeta indelung aceasta activitate il va ajuta sa le dezvolte si mai repede.

De-a fata ascunselea cu chipul tau!

Atunci cand iti acoperi chipul cu mainile si ca prin minune el reapare odata ce dai mainile jos reprezinta un moment fascinant pentru bebelus. Adesea vei constata ca acesta va rade aproape imediat, iar cand va creste, va incerca sa te imite. Este un joc care il atrage si il binedispune pe micutul tau!

Sa tipe fara niciun motiv!

Pe masura ce micutul tau creste vei observa ca sta singurel in patut, carucior sau chiar in fundulet si ca tipa cat il tin rarunchii. De asemenea, vei constata ca tonalitatea vocii lui in timp ce striga se moduleaza, incercand de fapt sa comunice ceva. Oricat de iritante ar fi aceste reactii pentru urechile tale, lasa-l sa o faca! In plus, reprezinta modul lui de a se simti bine si de a vorbi cu tine!

Sa se uite in oglinda!

Atunci cand bebelusii sunt pusi in fata oglinzii ei nu constientizeaza ca aceea este reflexia propriei lor imagini. Insa ei se uita indelung la ceea ce vad, mai intai serios in ea, apoi parca mai relaxat, pentru ca mai apoi sa fie tentat sa apuce imaginea din oglinda. Alteori rade! Cert este ca abia la 18 luni va constientiza ca zambetul pe care il vede in oglinda in timp ce el face acelasi lucru este de fapt al lui.

Sa petreaca timp in preajma copiilor mai mari!

Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt "mai de nasul lor", la propriu. Inaltimea mica pe care o au prichindeii si vocea specifica ii apropie mai mult de bebelusi, pentru ca li se par mai apropiati de ei decat adultii.

Sa apuce bijuteriile!

De cate ori nu ti-ai surprins micutul incercand pur si simplu sa-ti smulga lantul de la gat sau sa iti rupa urechile cu totul in incercarea de a-si insusi cerceii. Ideea esentiala este ca bebelusii se simt atrasi de orice este stralucitor si se misca, asemenea cercelusilor de exemplu. Daca tii neaparat sa atragi atentia unui bebelus atunci pune-i in fata cateva bijuterii.

Sa controleze telecomanda!

Mereu te-ai intrebat ce tot are bebelusul tau cu telecomanda tv-ului! Dar te-ai lasat repede pagubasa crezand ca oricum copiii apuc ce prind la-ndemana. Nu este chiar asa! Copiii se simt fascinati de telecomanda in mod particular pentru ca vad parintii ca o folosesc mereu. Dupa ce o vaneaza o singura data, nu vor mai vrea sa ii dea drumul deloc. El stie, vazandu-te pe tine, ca trebuie sa apese ceva de pe acolo pentru a da drumul la tv si va apasa pe toate butoanele, uneori concomitent, in incercarea de a schimba si el programele asa cum faci tu!

Insa curiozitatea aceasta apare abia pe la 18 luni, cand incepe sa imite ceea ce fac cei din jurul lui.

Sa stea in preajma animalelor de companie!

Animalele de companie par sa aiba un efect magic asupra copiilor. Uneori, copilul tau se poate speria si de o lingura care cade langa el, dar de cel mai fioros catel, niciodata. Dimpotriva, va dori sa se duca mereu spre el si sa traga de el, chiar daca acesta isi scoate coltii la inaintare, iar balele enervate incep sa faca balti.

Faptul ca tu esti prietenoasa cu pisicuta sau catelul, acest lucru ii transmite bebelusului ca aceste animalute nu sunt periculoase si ca el este in siguranta in preajma lor. Animalele de companie sunt un bun mod de a stimula toate simturile bebelusului

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dezvoltare bebelusi Animale de companie Ras copii

Articole recomandate

Citeste si despre