Virozele ataca, gripa mai asteapta

/ / Modificat: 2007-01-03
Virozele ataca, gripa mai asteapta





 

Peste 68.000 de romani au facut infectii respiratorii in 2006. Anul trecut, numarul infectiilor respiratorii a crescut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului 2005. In ultimele trei saptamani ale anului trecut, infectiile respiratorii acute crescusera cu 12,5% fata de saptamanile anterioare. Cu toate acestea, reprezentantii Ministerului Sanatatii sustin ca este un fenomen normal pentru acest sezon. Nici gripa nu ar trebui sa va ingrijoreze deocamdata. Pana acum au fost confirmate oficial doua cazuri de gripa, specialistii afirmand ca o epidemie de gripa nu este asteptata in perioada urmatoare.

Infectiile respiratorii acute se transmit prin inhalarea picaturilor de secretie eliminate de bolnavi prin tuse sau stranut ori prin contactul cu mainile contaminate ale bolnavului sau cu diferite obiecte ce apartin acestuia.

In plus, temperaturile ridicate din ultima perioada ar putea preveni aparitia unei epidemii de gripa. "Nu se poate spune cu exactitate cand va aparea o epidemie de gripa, insa aglomeratia si inceperea scolii sunt, de regula, factori favorizanti pentru raspandirea virusurilor", afirma repre-zentantul OMS in Romania, Victor Olsavszky.

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei

03 Ianuarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre