Vaccinul Pfizer 100% eficient pentru copiii cu varsta intre 12 si 15 ani

/ / Modificat: 2021-03-31
Vaccinul Pfizer 100% eficient pentru copiii cu varsta intre 12 si 15 ani

Vaccinul anti-Covid produs de Pfizer Inc si BioNTech SE este sigur si produce un raspuns robust de anticorpi la copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, arata rezultatele unui studiu la care au participat 2.260 de adolescenti si care deschid astfel calea pentru solicitarea unei autorizari de urgenta in Statele Unite pentru aceasta categorie de varsta in urmatoarele saptamani, informeaza Reuters.

Pfizer spera ca vaccinarile in cazul acestei grupe de varsta ar putea incepe inaintea urmatorului an scolar, a declarat intr-un comunicat Albert Bourla, director executiv al Pfizer.

Vaccinul Pfizer este autorizat deja pentru a fi utilizat de la varsta de 16 ani. Potrivit datelor furnizate de companie, au existat 18 cazuri de COVID-19 in grupul care a primit un ser placebo si niciunul in grupul care a primit vaccinul, ceea ce inseamna o eficacitate de 100% in prevenirea COVID-19, a mai precizat compania in comunicat.

Copiii nu au prezentat reactii adverse puternice

Vaccinul a fost bine tolerat, cu efecte secundare in conformitate cu cele observate la grupa de varsta 16-25 din studiul pentru adulti, precum dureri la locul injectiei, cefalee, febra si oboseala.

Cele doua companii au studiat, totodata, un subgrup de adolescenti pentru a masura nivelul de anticorpi care neutralizeaza virusul la o luna dupa administrarea celei de-a doua doze si au descoperit ca acel nivel este comparabil cu cel inregistrat in cadrul studiului pentru grupa de varsta 16-25 de ani din cadrul studiului pivot la adulti.

Albert Bourla a spus ca Pfizer intentioneaza sa solicite autorizare de urgenta din partea Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din Statele Unite ”in saptamanile urmatoare si din partea altor agentii de reglementare din lume, in speranta de a demara vaccinarile la acest grup de varsta inainte de inceperea urmatorului an scolar”.

Saptamana trecuta, companiile Pfizer si BioNTech au administrat primele doze de vaccin intr-o serie de studii vizand testarea vaccinului la copiii mai mici, urmand ca, in cele din urma, serul sa poata fi administrat de la varsta de sase luni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre