Terapia cu hormoni dupa menopauza nu afecteaza memoria

/ / Modificat: 2007-09-25
Terapia cu hormoni dupa menopauza nu afecteaza memoria





 

Un nou studiu arata ca terapia cu hormoni in primii ani de dupa menopauza nu afecteaza memoria unei femei, dar poate duce la un apetit sexual marit.

Acest studiu amplu care examineaza efectele terapiei cu hormoni in primii ani de dupa menopauza a inclus 180 de femei cu varste cuprinse intre 45 si 55 care au avut ultima menstruatie in urma cu cel mult 3 ani. Aceste femei au urmat o terapie cu estrogen si progesteron timp de 4 luni. S-au efectuat teste care sa le testeze memoria, atentia, functia cognitiva, starea emotionala, sexualitatea si somnul.

Nu s-a descoperit nici o diferenta intre aceste femei si cele care nu au urmat terapie cu hormoni in materie de functie cognitiva. Studiul arata si o crestere de 44% a apetitului sexual, iar gandurile cu tenta sexuala au crescut de asemenea cu 32%.

In plu, femeile care sufereau de bufeuri de caldura si transpiratii in timpul noptii nu au mai prezentat aceste simptome si calitatea vietii lor s-a imbunatatit, dar nu s-a observat nici o imbunatatire a functiei cognitive.

Din pacate, studiul nu a putut fi continuat, dar descoperirile pot fi considerate relevante avand in vedere ca este cel mai amplu studiu realizat pana acum cu privire la efectele terapiei cu hormoni asupra memoriei in perioada imediat urmatoare menopauzei.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

25 Septembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre