Telefoanele mobile, periculoase chiar din perioada de sarcina

/ / Modificat: 2008-01-19
Telefoanele mobile, periculoase chiar din perioada de sarcina





 

Consiliul National de Cercetare din Statele Unite precizeaza ca cercetatorii ar trebui sa studieze mai mult problema telefoanelor mobile in viata copiilor, dar si in timpul sarcinii. Ei mentioneaza ca nu numai telefoanele mobile ar putea fi periculoase pentru copii si sarcina, ci si aparatura wireless poate aduce probleme de sanatate.




Cateva studii au prezentat deja posibila legatura dintre folosirea telefoanelor mobile si tumorile la nivelul creierului, desi pana in momentul de fata, aceasta legatura nu a fost confirmata complet. Totusi, datorita faptului ca aparatura wireless a devenit ubicuitara, cercetatorii doresc sa cunoasca mai multe despre siguranta pe care aceasta aparatura o poate oferi.

Majoritatea studiilor pana in prezent s-au concentrat pe efectele de scurta durata observate la adulti, insa cercetatorii recunosc ca este nevoie de mai multe studii de lunga durata pentru a demonstra daca intensitatea joasa a radio-frecventei poate fi un pericol, mai ales incepand din perioada de sarcina.

Consiliul National de Cercetare doreste sa masoare cantitatea de energie pe care frecventa radio o transmite bebelusilor, copiilor, femeilor insarcinate si fetilor prin intermediul aparaturii wireless, dar si a antenelor.

Cercetatorii inca nu cunosc cu siguranta daca susceptibilitatea copiilor la frecventa radio este mai mare, deoarece sunt in perioada de dezvoltare atat a sistemelor organismului, dar si a organelor, insa pentru acestia aceasta problema a devenit un semnal de alarma.

Oamenii de stiinta sunt ingrijorati cu privire la copiii din ziua de astazi care sunt expusi la frecventa radio de la varste fragede. Acestia vor analiza de asemenea diferite tipuri de antene pentru a observa ce cantitate de energie transmit si cum afecteaza acestea diferite segmente ale corpului uman.

Laura Moise

Redactor Copilul.ro

19 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre