Somnul dupa sarcina ajuta la slabit

/ / Modificat: 2007-11-20
Somnul dupa sarcina ajuta la slabit





 




Cercetatorii le anunta pe proaspetele mamici ca trebuie sa incerce sa doarma mai mult daca vor sa piarda kilogramele acumulate in timpul sarcinii, relateaza Reuters Health.

Acestia au descoperit ca mamele care dorm 5 ore pe zi sau mai putin cand bebelusii lor au 6 luni au sanse de 3 ori mai mari decat mamele mai odihnite sa nu scada in greutate.

Se stie de ceva vreme ca lipsa de somn este asociata in randul populatiei cu luarea in greutate si obezitatea, dar acest studiu arata ca indeajuns de mult somn – chiar si cu doua ore mai mult – s-ar putea sa fie la fel de important ca o dieta sanatoasa si efortul fizic pentru proaspetele mamici care vor sa revina la greutatea de dinainte de sarcina.

Cercetatorii au studiat 940 de femei. Cele care au dormit 5 ore pe noapte sau mai putin cand bebelusii lor aveau 6 luni aveau sanse mai mari sa pastreze 5 kg timp de un an de la nastere. Femeile care au dormit 7 ore pe noapte sau mai mult, au slabit mai mult.

Specialistii recomanda realizarea altor studii care sa vina in ajutorul mamicilor care isi doresc sa doarma mai mult, dar programul de somn al bebelusului nu le permite.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

20 Noiembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre