Obezitatea in sarcina ucide

/ / Modificat: 2007-12-04
Obezitatea in sarcina ucide





 




Un nou studiu arata ca obezitatea este o cauza din ce in ce mai frecventa a mortii femeilor in timpul sarcinii sau in timpul nasterii, relateaza BBC News.

Intre 2003 si 2005, foarte multe femei au murit in timpul sarcinii sau dupa sarcina din cauza supraponderabilitatii sau obezitatii.

Expertii spun ca numarul mortilor este destul de mic insa tendinta de crestere din ultima vreme este alarmanta. Exista din ce in ce mai multe dovezi caobezitateacauzeaza moartea acestor femei ceea ce este o mare problema pentru specialisti. Ele, spun ei, trebuie sa fie avertizate asupra riscurilor inainte si in timpul sarcinii.

Specialistii spun ca femeile insarcinate obeze sunt expuse unui risc de 4-5 ori mai mare de a muri decat o femei cu greutate normala – si riscul este acelasi pentru copiii lor. Rapoartele arata ca greutatea in exces nu numai ca expune o femeie la riscul de complicatii medicale, dar poate masca simptomele.

De obicei, jumatate din femeile obeze sfarsesc prin a naste prin cezariana. Medicii spun ca aceste femei au o tensiune arteriala excesiv de mare, boli de inima cum ar fi angina pectorala care poate cauza atac de cord in timpul sarcinii. In plus, pacientele obeze sunt mult mai predispuse la sangerari.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

4 Decembrie 2007



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre