Numarul avorturilor, apropiat de cel al nasterilor

/ / Modificat: 2007-03-06
Numarul avorturilor, apropiat de cel al nasterilor





 

Numarul avorturilor din Romania reprezinta mai mult de doua treimi din numarul total al nasterilor, arata statistici ale Ministerului Sanatatii. Pe parcursul anului 2005, au recurs la avort 160.000 de femei, iar numarul nasterilor a fost de 220.000.

Cele mai multe avorturi se inregistreaza in randul femeilor cu venituri reduse si cu un nivel scazut de educatie. In anul 2005, 17.000 de adolescente cu varsta intre 15 si 19 ani au facut avort. Dupa trei intreruperi de sarcina, creste cu 15 % posibilitatea infertilitatii si pot sa apara si infectii ale aparatului genital.

Medicii le consiliaza pe paciente in legatura cu metodele de contraceptie, dar de multe ori se lovesc de reticenta: "Nu folosesc anticonceptionale de frica sa nu se ingrase, iar sterilet nu isi pun tot de frica", spun asistentele medicale care se confrunta cu lipsa educatiei sexuale la paciente.

In Romania, legea permite ca avortul sa se faca la cerere, daca evolutia sarcinii nu depaseste 14 saptamani. Adolescentele insarcinate care au implinit 16 ani au dreptul sa decida singure daca pastreaza sau nu sarcina.

Realitatea.net

6 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre