Nelu Tataru: Parintii sa nu trateze copiii acasa cu antibiotice pentru a preveni infectia cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-11-10
Nelu Tataru: Parintii sa nu trateze copiii acasa cu antibiotice pentru a preveni infectia cu coronavirus

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a facut un apel catre parinti. Acesta a precizat ca nu trebuie sa tratam copiii cu antibiotice pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2 fara a avea recomandarea unui medic.

"Legatura pe care am recomandat-o si o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau usor simptomatice pe care le prezinta copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent.Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz in parte, pentru fiecare grupa de varsta si pentru fiecare mod de manifestare. Recomand in continuare... preventia nu se face printr-un antibiotic dat de acasa de parinti. Evaluarea se face de un medic de familie.

Fiecare dintre copii se afla in evidenta unui medic de familie. Haideti sa luam legatura cu medicul de familie, mai ales ca avem o ordonanta care spune ca asimptomaticul sau simptomaticul fara comorbiditati este cel care intra in monitorizarea medicului de familie.

Cred ca primul moment ar trebui sa fie acea monitorizare, luare in evidenta medicului de familie si tratament in consecinta", a declarat ministrul Sanatatii.

Potrivit acestuia, a inceput sa creasca numarul de infectari cu noul coronavirus si in randul copiilor. Daca la inceputul pandemiei, patologia de la 0 la 19 ani era cam 6,5% din totalul de infectati, acum medicii au constatat o crestere a imbolnavirilor si la 0-9 ani sau si la 10-19 ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre