Ministrul Sanatatii, despre Legea vaccinarii: "Este nevoie sa avem in lege cuvantul obligativitate"

/ / Modificat: 2019-05-15
Ministrul Sanatatii, despre Legea vaccinarii:

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a explicat de ce dureaza atat de mult dezbaterea si adoptarea Legii vaccinarii si a spus ca este nevoie de consens.

De asemenea, sustine ca este nevoie ca legea sa stabileasca obligativitatea vaccinarii, si nu a informarii, pentru ca astfel problema nu s-ar rezolva.

"Pentru a putea adopta o astfel de lege este nevoie de consens, este o lege care va afecta sanatatea publica. Deocamdata, insa, in Comisia de sanatate exista multe discutii", a declarat Sorina Pintea, potrivit Digi24.

In Lege trebuie sa existe cuvantul "obligativitate"

Ministrul a afirmat ca este de parere ca vaccinarea trebuie sa fie obligatorie.

"Parerea mea personala, pe care o voi exprima public peste tot, este ca e nevoie sa avem in lege cuvantul obligativitate, pentru ca, daca nu avem aceasta sintagma, nu am rezolvat problema. Discutiile sunt intre obligativitatea vaccinarii si obligativitatea informarii", a mai precizat ministrul.

Plenul Senatului a adoptat, in octombrie 2017, cu 99 de voturi "pentru" si o abtinere proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sanctiuni pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment si pana la amenzi de 10.000 de lei. La inscrierea in unitatile de invatamant va fi solicitata o adeverinta care sa ateste efectuarea vaccinurilor, iar in cazul in care schema nu este completa, este obligatoriu ca in maximum un an copiii sa fie imunizati. Vaccinurile obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Forul decizional este Camera Deputatilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Legea vaccinarii Vaccinare obligatorie

Articole recomandate

Citeste si despre