Medicul roman care l-a tratat pe Michael Jackson, lamuriri despre COVID-19. "Se multiplica in faringe"

/ / Modificat: 2020-03-15
Medicul roman care l-a tratat pe Michael Jackson, lamuriri despre COVID-19.

Medicul Ion Alexie, stabilit in SUA, cel care l-a ingrijit luni bune pe Michael Jackson, iar apoi pe Mihai Nesu, fotbalistul paralizat din cauza unei accidentari la antrenament, a vorbit despre pandemia de coronavirus.

Intr-un clip postat pe canalul de Youtube, medicul a explicat de ce se raspandeste atat de rapid cronavirusul, dar si cum COVID-9 se multiplica in faringe, motiv pentru care persoanele care tusesc sau vorbesc il elimina rapid, infectand alte persoane. Poate fi ucis cu usurinta.

"Virusul traieste 2-3 zile pe mese, pe scaune, pe suprafetele unde cineva tuseste, stranuta si poate sa fie contractat de oamenii care ating acele suprafete, iar apoi duc mainile la nas, la gura si se infecteaza. Oamenii de stiinta nu sunt siguri ca acea cantitate care ramane in aer este infectiva sau nu. Parerea mea este ca sunt foarte multe virusuri in aer, astfel ca omul se poate imbolnavi rapid."

Medicul, despre pandemia de coronavirus

Medicul Ion Alexie, specialist in boli infectioase in Las Vegas, crede ca acest nou virus ar putea fi stopat daca populatia ar tine cont de cateva lucruri simple si ofera cateva sfaturi. El a vorbit si despre confuzia care circula in acest moment in Romania despre dezinfectanti. Mai exact, unii specialisti spun ca spirtul nu este bun, in timp ce altii recomanda folosirea lui.

"Sunt niste confuzii in ceea ce priveste dezinfectantii in Romania. Produsele care contin alcool in compozitie de 70-80% omoara virusurile. Cel mai bun dezinfectant este hipocloritul, cel pe care il folositi pentru inalbirea rufelor. Un alt dezinfectant bun este apa oxigenata. Poate distruge virusul. 

Toti oamenii de stiinta au crezut ca daca e un coronavirus se va comporta la fel ca SARS. Diferenta imensa intre SARS si COVID este ca primul nu se multiplica in nazofaringe. El trebuia sa ajunga in plamani si sa se multiplice, moment in care apareau simptomele. Coronavirusul se multiplica mult in faringe, la niste cantitati imense si atunci cand persoana tuseste, stranuta si chiar si cand vorbeste elimina virusul. De aceea, este bine ca oamenii sa-si clateasca gura cu apa si sa o inghita, pentru ca are mult suc gastric cu aciditate mare, care omoara toti virusii," a precizat medicul.

Doctorul Ion Alexie spune ca cea mai buna masura de prevenire a raspandirii infectiei, ci coronavirus este izolarea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Covid-19

Articole recomandate

Citeste si despre