Medicul pediatru Irina Costache: "De ce valul 3 este altceva"

/ / Modificat: 2021-03-18
Medicul pediatru Irina Costache:

Medicul pediatru Irina Costache, Centrul Medical Unirea-Regina Maria Policlinica Lujerului, a scris pe blogul sau Mamica Pediatru, cateva lamuriri si cifre despre ce inseamna valul trei al pandemiei de coronavirus. De ce este acesta diferit de celalalte valuri de pana acum si cum afecteaza copiii! 

"Se ia. Se ia al naibii de usor. Sunt clase intregi de copii prescolari pozitivi. Tulpina veche, cea NON UK parea ca se transmite numai de la adult la copil si rareori comunitar. Acum nu. Intr-o clasa de prescolari, 3-5 pozitivi. Tocmai am inchis telefonul cu o mama care are in clasa 3 copii pozitivi, ulteori si ingrijitoarea a devenit pozitiva, acum si copiii proprii sunt simptomatici. In aceeasi institutie mai sunt 4 grupe de pitici carantinate.

Se ia pentru ca parintii NU testeaza copiii.  Copiii “racesc” 2 zile apoi sunt reintorsi in colectivitate si transmit asimptomatici. Copiii transmit. Cine mai zice o singura data ca nu-i adevarat nu stie medicina.

Se ia. In scoli nimeni nu e considerat contact cu nimeni. Este adevarat ca se inchide clasa la primul pozitiv, dar purtatul mastii (teoretic) ii scoate din a fi, conform definitiei DSP, contact direct. Se ignora, mai ales de catre DSP faptul ca scolarii MANANCA in clase,  clase mici si suprapopulate, adunate si mai mult de 15 minute, ca multi copii nu au purtat in fapt masca corect si ca, deosebitul curent anti masca la sport intr-o sala cu 2-3 clase si zero geamuri deschise e fix calea spre a fi transmitatori. Ce urmeaza tine de constiinta si capacitatea de intelegere a fiecarei familii.  Daca nu e carantinat, copilul asimptomatic este de cele mai multe ori plimbat: bunici, bona, balet, dans, engleza, o zi de nastere, vecinii in vizita samd", sunt cateva dintre explicatiile oferite de medicul pediatru pe blogul sau. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre