Medici din Anglia vin sa opereze un bebelus din Cluj. Cei romani sunt in concediu

/ / Modificat: 2019-01-07
Medici din Anglia vin sa opereze un bebelus din Cluj. Cei romani sunt in concediu

Un baietel nascut la Cluj in urma cu o saptamana, cu o grava malformatie la inima, asteapta medici din Anglia pentru a fi operat.

Bebelusul trebuia operat de urgenta, insa, din pacate, cei doi medici din Romaniua care fac asemenea interventii, sunt in concediu, conform stirileprotv.ro.

Copiii care se nasc cu astfel de malformatii trebuie ajutati in primele saptamani de viata, de aceea o echipa de medici din Anglia s-a oferit sa il opereze, de urgenta, gratuit.

Doar doi medici din Romania fac aceste operatii

Imediat dupa nasterea baietelului la clinica din Cluj, Emanuel Ungureanu, vicepresedinte in Comisia de Sanatate, a facut un apel la medicii care sunt capabili sa il opreze pe Stefan.

Din pacate, in Romania, astfel de operatii le fac doar doi medici: unul de la Targu Mures si altul la Cluj si este vital ca ele sa fie realizate imediat dupa nastere.

Au aflat de caz de pe retelele sociale

De acest caz, devenit public pe retelele de socializare, a auzit si o echipa de medici din Bristol care vor veni special in tara pe 14 ianuarie ca sa il opereze atat pe el, cat si pe alti copii aflati acum in spitalul din Sibiu.

Probleme sunt si in ceea ce priveste procedurile vitale necesare dupa aceste interventii pe cord deschis. Daca analizele vor fi bune, copilul va putea fi operat saptamana viitoare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Operatie

Articole recomandate

Citeste si despre