O femeie din Gorj s-a operat de hernie, dar a aflat ca a nascut: "Nu stiam ca sunt insarcinata"

/ / Modificat: 2023-08-26
O femeie din Gorj s-a operat de hernie, dar a aflat ca a nascut:

O pacienta de 35 de ani din judetul Gorj a avut parte de surpriza vietii ei recent, cand a mers sa se opereze de hernie. Femeia s-a internat in spital in urma cu cateva zile, pentru o interventie de hernie ombilicala. La internare, a declarat ca nu este insarcinata si ca ia anticonceptionale de cand le-a nascut pe fetitele gemene pe care le avea acasa. Medicii au decis sa o opereze de hernie ombilicala, dar cand au intrat in sala de operatie au avut o surpriza uriasa: femeia era insarcinata in luna a noua, iar pe langa operatia de hernie, doctorii au efectuat si o operatie de cezariana.

Cand s-a trezit din anestezie, pacienta a aflat cu stupoare ca a devenit mama. Medicii i-au spus ca are o fetita, insa ea sustine ca nu stia despre existenta sarcinii.

"Aveam o infiltratie, o galca la buric, am venit sa vad daca e de operat sau nu sau ce zice domnul doctor. Am venit, m-a internat, a zis ca e infiltratia foarte mare si am ramas internata. Dupa ce m-am trezit (din anestezie-n.r.), mi-a spus ca am o fetita. Eu am zis „nu, am doua fetite”... Nu intelegeam... A zis ca am nascut o fetita. Am ramas socata, impresionata. Cum sa am o fetita, ca eu tot ziceam ca eu am doua... nu realizam. Eu am doua fetite gemene acasa", le-a spus femeia reprezentantilor spitalului, potrivit informatiilor din presa.

Purtatorul de cuvant al spitalului, Mihaela Ticleanu, a spus ca femeia a declarat pe propria raspundere ca nu este insarcinata si chiar a mers sa faca o radiografie pulmonara inainte de operatie. In urma incidentului, la spitalul din Gorj a fost deschisa o ancheta interna. Medicii care s-au ocupat de pacienta spun ca nu au efectuat o ecografie inainte de operatie, pentru ca aceasta nu ar fi oferit informatii relevante cu privire la hernie. Doctorii ameninta ca nu vor mai face garzi, in semn de protest fata de ancheta. Politia s-a sesizat din oficiu si a deschis o investigatie pentru neglijenta in serviciu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Operatie Insarcinata

Articole recomandate

Citeste si despre