Medicamente dozate pentru sarcina

/ / Modificat: 2008-01-23
Medicamente dozate pentru sarcina





 

Conform unui studiu britanic, piata farmaceutica nu reuseste sa conceapa noi mediamente special dozate pentru sarcina, in ultimii 28 de ani intrand pe piata doar 3 medicamente cu dozaj specific, relateaza Reuters Health.

 




Un numar de 17 medicamente care se afla in curs de dozare pentru sarcina sunt doar imbunatatiri ale tratamentelor deja existente. Acestea reprezinta un procent de doar 3% din medicamentele destinate problemelor cardiovasculare.

Studiul arata ca 500.000 de femei din lumea intreaga, mor in timpul sarcinii si mai mult de 7 milioane de copii mor inainte sau imediat dupa nastere.

Insuficienta medicamentelor dozate pentru sarcina afecteaza nu doar tarile care nu dispun de fonduri pentru cercetari ci si tarile care dispun de aceste resurse.

Acesta problema este in parte cauzata si de faptul ca  sectorul farmaceutic si companiile producatoare de medicamente au fost neglijate din punct de vedere al investitiilor.

Cercetatorii au analizat bazele de date ale medicamentelor care se afla in procesul de testare. Bazele de date au fost obtinute de pe site-urile companiilor, de la conferinte si din publicatiile medicale.

Aceasta analiza a scos la iveala faptul ca din 1990, mai mult de 37.000 de medicamente au fost inregistrate ca fiind in curs de testare, dar dintre acestea doar 3 medicamente (Atosiban, Carboprost si Carbetocin)au fost dozate si atestate pentru administrare in timpul sarcinii.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

23 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre