Copiii cu ADHD care iau medicamente au note mari

/ / Modificat: 2007-09-25
Copiii cu ADHD care iau medicamente au note mari





 

Un nou studiu arata ca acei copii cu deficit de atentie (ADHD) au o performanta mai buna la scoala daca urmeaza o terapie pe termen lung, relateaza MedlinePlus. Acesta este primul studiu care arata ca administrarea de stimulenti ai atentiei imbunatatesc performanta la scoala pe termen lung. Aceasta performanta se refera la citire, absente de la scoala si repetarea anului scolar. Toate aceste aspecte au fost imbunatatite pe periuoada tratamentului medicamentos.

Specialistii sunt de parere ca pe baza acestor descoperiri fiecare copil cu deficit de atentie trebuie sa urmeze un tratament. Un alt studiu al acestor cercetatori arata ca toti copiii cu ADHD sunt expusi riscului de a a avea o performanta slaba la citire, de a absenta, de a repeta anul scolar si de a renunta la scoala. Deficitul de atentie afecteaza abilitatea unui copil de a se concentra si de a-si controla manifestarile impulsive.

In cadrul primului studiu, echipa a monitorizat mai mult de 5.700 de copii de la nastere pana la varsta de 18 ani. Printre acesti copii, 277 de baieti si 93 de fete au fost diagnosticati cu ADHD. Anumite medicamente precum Ritalin s-au dovedit a fi eficiente in imbunatatirea activitatii la scoala daca sunt administrate pe termen lung. Perioada de tratament a durat in cadrul studiului aproape 3 ani.

Specialistii au observat ca performantele cresc pe masura ce doza e mai mare. In plus, nu se observa nici o diferenta intre performanta fetelor si cea a baietilor. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca medicamentele nu sunt totusi de ajuns (Ritalin poate fi folosit, dar odata ce administrarea lui este intrerupta copiii incep sa aiba probleme) si trebuie propuse si alte solutii.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

25 Septembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre