Ce trebuie sa faca un parinte daca copilul are simptome de coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-09
Ce trebuie sa faca un parinte daca copilul are simptome de coronavirus

Copiii infectati cu noul coronavirus din China au raportat simptome asemanatoare racelii obisnuite, cum ar fi febra, rinoree si tuse. Simptome gastrointestinale (varsaturi si diaree) au fost raportate la cel putin un copil cu COVID-19. 

Potrivit datelor raportate, copiii cu COVID-19 au prezentat, in general, simptome usoare si, desi au fost raportate complicatii severe (sindrom de detresa respiratorie acuta, soc septic), acestea par sa fie mai putin frecvente in comparatie cu adultii.

Ce trebuie sa faca un parinte daca copilul are simptome de coronavirus

Daca observi ca micutul tau are simptome asemanatoare trebuie sa te adresezi medicului pediatru sau unui spital de boli infectioase. Parintii nu trebuie sa se alarmeze pentru ca simptome precum tusea sau febra, pot fi similare cu simptomele gripei sau racelii comune - care sunt mult mai frecvente.

Transmiterea COVID-19 in randul copiilor pare sa fie limitata, in comparatie cu  gripa, prin urmare, ca si in cazul altor infectii respiratorii (precum gripa), se recomanda contactarea medicului pediatru si evitarea, pe cat posibil, a locurilor publice (loc de munca, scoli, transport in comun), pentru a preveni raspandirea virusului.

Obiceiurile sanatoase de igiena pe care trebuie sa le stie un copil

Copiii trebuie invatati de mici sa respecte regulile sanatoase de igiena a mainilor si cailor respiratorii. Acestea sunt: 

  • Sa se spele frecvent pe maini cu apa si sapun;
  • Sa tuseasca sau sa stranute in pliul cotului sau intr-un servetel de unica folosinta pe care apoi sa-l arunce;
  • Sa nu-si atinga ochii, gura sau nasul, daca nu si-au spalat corect mainile.

In Romania au fost confrimate 15 cazuri de infectie cu coronavirus, dar niciunul in randul copiilor. 

Sursa: reginamaria.ro

Taguri Parinte Covid-19 Simptome Copii

Articole recomandate

Citeste si despre