Avertismentul medicului Virgil Musta: "Saptamana viitoare va fi una decisiva"

/ / Modificat: 2020-03-25
Avertismentul medicului Virgil Musta:

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, cel care a vindecat cei multi pacienti infectati cu coronavirus din Romania, atrage inca o data atentia. 

Virgil Musta spune ca este foarte important ca oamenii sa ia masurile de preventie necesare, pentru a nu ajunge sa avem soarta Italiei, tara europeana cea mai afectata de noul COVID-19. 

"Nu este deloc usor sa se gaseasca strategia ideala. Important este totusi sa luam masurile necesare pentru a permite sistemului nostru de sanatate sa nu fie coplesit si sa functioneze in parametri optimi, pentru ca toti cei care necesita cu adevarat asistenta medicala calificata sa poata beneficia de ea. In caz contrar vom avea soarta Italiei. Saptamana viitoare este una decisiva, una in care trebuie sa actionam eficient, in masa!," a scris medicul pe grupul de Facebook "City Doctors."

"Se va instala rapid panica"

Virgil Musta mai noteaza ca toate lumea ar trebui sa constientizeze ca situatia este foarte grea si transmite ca ninemi nu este mai presus de ceea ce se intampla in Italia, unde in fiecare zi isi pierd viata sute de persoane.

"La sfarsitul saptamanii viitoare cazurile care vor necesita spitalizare pot fi atât de multe, incat se va instala rapid panica, va fi foarte greu sa se mai faca ceva coordonat si fiecare va incerca sa actioneze individual sa incerce sa se salveze cumva. Trebuie evitat cu orice pret acest scenariu pentru ca sansele de reusita pe cont propriu, mai ales in cazurile care conduc la complicații sunt foarte mici. 

Daca nu constientizam acum, in masa, ca nu e de joaca, daca inca ne credem mai presus de ceea ce se intampla in Italia (si nu numai), peste foarte putin timp poate fi prea tarziu, putem pierde pe multi dintre cei dragi," a semnalat Virgil Musta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medic Avertisment Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre