Anticorpii rezultati prin vaccinarea anti-Covid se transfera de la femeile insarcinate la copii

/ / Modificat: 2021-03-18
Anticorpii rezultati prin vaccinarea anti-Covid se transfera de la femeile insarcinate la copii

Femeile insarcinate care se vaccineaza anti-Covid transmit anticorpii copiilor, arata un studiu recent realizat de cercetatorii israelieni de la Centrul Medical al Universitatii Hadassah.Anticorpii rezultati in urma vaccinarii se transfera de la mamele insarcinate la copii, arata cercetatorii israelieni.

Studiul a evaluat nivelul anticorpilor imunoglobulinei G (IgG) a 20 de femei gravide care au primit doua doze ale vaccinului Pfizer in timpul celui de-al treilea trimestru al sarcinii. In toate cazurile, anticorpii au fost detectati la niveluri adecvate atat in ​​sangele mamelor, cat si in sangele din cordonul ombilical.

„Protectia neonatala impotriva infectarii depinde in primul rand de anticorpii materni, care sunt transferati prin placenta”, a declarat pentru Dana Wolf, directorul Unitatii de Virologie Clinica de la Hadassah, care este unul dintre cercetatorii principali ai studiului.

„Am demonstrat un transfer placentar eficient al anticorpilor IgG – genul de anticorpi declansati de infectare sau dupa vaccinare”.Cercetatorii au masurat in mod specific nivelul anticorpilor impotriva proteinei spike a SARS-CoV-2, iar nivelul si tipul anticorpilor sugereaza „posibilitatea de a bloca suficient virusul”.

Studiul a fost realizat in februarie, imediat dupa ce primele femei insarcinate au inceput sa fie vaccinate in Israel.

Inca nu se stie cat timp rezista anticorpii in organismul copiilor. Transferul placentar al anticorpilor nu este neobisnuit. De exemplu, femeile insarcinate sunt vaccinate in mod obisnuit impotriva tusei convulsive pentru a-si proteja nou-nascutii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre