A devenit mama la 60 de ani, dupa 20 de ani de incercari. Ce s-a intamplat apoi depaseste orice imaginatie

/ / Modificat: 2020-07-02
A devenit mama la 60 de ani, dupa 20 de ani de incercari. Ce s-a intamplat apoi depaseste orice imaginatie

Cand iti doresti un copil si primesti din partea medicilor vestea ca acest lucru nu este posibil, simti ca se prabuseste cerul peste tine. Unii se resemneaza sa traiasca fara copii, altii se orienteaza spre adoptie, iar cativa se incapataneaza sa lupte. Este si cazul unei femei care, dupa 20 de ani de incercari esuate, a devenit mama la varsta de 60 de ani.

Atifa Ljajic si sotul ei Serik Kokic, in varsta de 68 de ani, si-au dorit toata viata un copil, insa acest lucru nu a fost posibil. Pana intr-o zi, insa, cand, la varsta de 60 de ani, Atifa a reusit sa ramana insarcinata, ca urmare a unui tratament indelungat si dificil. Tot efortul fizic si financiar facut pentru fertilizarea in vitro, toate problemele din timpul sarcinii, toate riscurile la care erau expusi au disparut cand mamica in momentul in care si-a tinut puiul in brate.

Sarcina cu risc crescut a fost monitorizata permanent

In timpul procedurilor de reproducere asistata, femeile cu varste mai avansate pot intampina probleme majore: diabet gestational, preeclampsie, probleme renale, hemoragii etc. Pentru Atifa toate aceste riscuri erau, insa, mai putin rele decat ideea de a trai toata viata fara sa i se spuna vreodata "mama. Sarcina cu risc crescut a fost monitorizata permanent, Atifa fiind internata cu trei luni inainte de a naste. Pe 20 iunie a venit pe lume micuta Alina, intr-o stare de sanatate perfecta.

Cuplul din Novi Pazar (Serbia) era in culmea fericirii, insa lucrurile au luat o turnura neasteptata in momentul in care au ajuns acasa cu bebelusul. Deranjat de plansetele micutei Alina, Serik si-a anuntat sotia ca o paraseste. Motivul? Nu se putea odihni corespunzator noaptea, iar in starea sa - cu diabet si probleme cardiac – se considera prea batran pentru a tolera plansul unui bebelus.

In ciuda loviturii primite de la sotul sau cand se astepta mai putin, Atifa se bucura din plin de postura de mama. Desi lucreaza intr-o fabrica de textile si are un salariu destul de mic, femeia este increzatoare ca va reusi sa ii ofere fetitei sale tot ce are nevoie- "Orice ar fi - si daca Serik se intoarce, si daca pleaca - eu voi lupta sa o cresc pe Alina cat mai bine posibil. Voi trai doar pentru ea", spune femeia in varsta de 60 de ani. Un model de credinta, speranta si vointa, mamica sexagenara le incurajeaza si pe alte femei sa-i urmeze exemplul: "Niciodata nu este prea tarziu pentru a-ti indeplini visele"!

Articole recomandate

Citeste si despre