Un sirop de tuse administrat copiilor a fost retras de pe piata. Ce efecte adverse are

/ / Modificat: 2019-02-12
Un sirop de tuse administrat copiilor a fost retras de pe piata. Ce efecte adverse are

Un medicament impotriva tusei, sub forma de sirop si comprimate, pe care medicii il recomanda inclusiv copiilor a fost retras de la vanzare.

Agentia Nationala pentru medicamente din Franta, in colaborare cu producatorul, a decis sa suspende autorizatia de punere pe piata a Pneumorel, vandut in Romania sub numele de Eurespal, informeaza Digi24.

Decizia a venit dupa ce studiile realizate in ultimul an au aratat ca substanta activa, fenspirida, poate provoca aritmii cardiace.

In Franta, producatorul a hotarat sa retraga medicamentul in toate formele sale, pastile si sirop, din farmacii si depozite, iar medicilor le-a cerut sa nu il mai prescrie. De asemenea, cei care fac tratament cu Pneumorel trebuie sa inceteze imediat si sa duca flacoanele sau cutiile ramase pentru a fi distruse.

Autoritatile franceze le-au informat pe cele europene, care vor investiga situatia ca sa formuleze un raspuns unitar pentru intreg continentul.

Alte medicamente retrase de pe piata

Anul trecut a fost alerta pe piata cosmeticelor din Romania. O crema etichetata de producator drept un produs naturist, continea, de fapt, substante medicamentoase.

S-a dovedit ca continea substante active medicamentoase!

In august 2018, mai multe medicamente de inima au fost retrase de pe piata romaneasca, deoarece contineau o substanta cu potential cancerigen.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sirop Sirop tuse Medicament retras

Articole recomandate

Citeste si despre