Sute de copii infectati cu HIV de un medic care folosea ace de seringa din gunoi

/ / Modificat: 2019-10-28
Sute de copii infectati cu HIV de un medic care folosea ace de seringa din gunoi

Un medic a imbolnavit aproape 900 de copii. Acestia au fost infectati cu HIV dupa ce doctorul le-a facut injectii folosind ace de seringa din gunoi.

Medicul pediatru Muzaffar Ganghro din Pakistan a fost arestat initial si este acuzat de neglijenta si omor prin imprudenta. Chiar si asa acesta continua sa lucreze la un spital public din Ratodero, dupa ce si-a innoit certificatul medical, transmite Independent.

Din cauza saraciei, multi parinti au apelat la serviciile lui, pentru ca cerea doar 16 centi pentru o consultatie.

Prea sarac pentru a cumpara ace

Un parinte a povestit pentru New York Times ca medicul a cautat un ac in cosul de gunoi pentru a-i face injectie fiului sau de numai 6 ani. Dupa ceva timp, copilul a fost depistat cu HIV. La fel a procedat si cu ceilalti 5 copii frati ai baietelului.

Atunci cand a fost intrebat de ce foloseste ace din gunoi, medicul i-a raspuns tatalui  ca este prea sarac ca sa cumpere un ac nou.

Dupa tratament, patru din cei 6 frati au fost depistați cu virusul HIV, iar doi dintre acestia au si murit.

Un alt parinte ai carui copii au fost infectati cu virusul dupa ce au fost tratați de Ganghro, a declarat pentru Reuters ca pediatrul a folosit aceeasi perfuzie la 50 de copii, fara sa schimbea acul.

Mii de medici necalificati lucreaza in spitalele din Pakistan

Refolosirea siringilor de catre medici este o practica des intalnita in unitatile medicale din Ratodero, in timp ce stomatologii folosesc unelte nesterilizate, noteaza New York Times.

Aproximativ 600.000 de medici necalificați lucreaza in unitatile medicale din Pakistan, iar in ultima vreme, Guvernul a inchis mai multe clinici si banci de sange care operau ilegal si refoloseau seringile.

Incepand cu anii 1980, aproximativ 77 de milioane de persoane s-au infectat cu HIV, iar mai mult de 34 de milioane si-au pierdut viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii infectati

Articole recomandate

Citeste si despre