Stresul distruge dintii


Paradontoza este o cauza frecventa a caderii dintilor care se dezvolta in urma stresului permanent, starilor de anxietate si depresiei. Un studiu nou efectuat de specialistii de la  American Academy of Periodontology arata ca aparitia paradontozei aste determinata de starea psihologica a persoanelor afectate de aceasta afectiune.  

Cercetatorii mentioneaza ca factorii psihologici care au legatura directa cu paradontoza sunt emotivitatea crescuta, depresiile, sentimentul de singuratate si stresul cronic. Sfatul specialistilor este sa evitam situatiile stresante care stimuleaza producerea de cortizon "hormonul stresului".


Un nivel crescut de hidrocortizon contribuie la vulnerabilitatea gingiilor si a oaselor mandibulei. Ei atrag de asemenea atentia asupra faptului ca in tr-o perioada de stres oamenii nu se mai preocupa asa de mult de igiena bucala si consuma mai mult alcool si nicotina.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro  

10 A

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul