Sarcina si consumul moderat de cafea

/ / Modificat: 2008-01-10
Sarcina si consumul moderat de cafea





 

O noua cercetare, arata ca un consum moderat de cafea in timpul sarcinii, nu favorizeaza pierderea sarcinii, relateaza Reuters Health. Rezultatele acestei cercetari, vin ca o confirmare a studiilor efectuate anterior.

 




Totusi, cercetatorii atrag atentia asupra faptului ca femeile care au participat la studiu au consumat o cantitate de cafea relativ mica, echivalentul a mai putin de 2 cesti de cafea pe zi in prima perioada si mult mai putin in restul perioadei de sarcina.

Asadar, studiul nu poate oferi un raspuns sigur asupra riscului de pierdere a sarcinii daca este vorba de un consum mare de cafea in timpul sarcinii.

Studiul a fost realizat pe un lot de 2. 407 femei insarcinate, dintre care 258 au pierdut sarcina. Toate femeile participante la studiu au furnizat date referitoare la consumul de cafea inainte de sarcina, la 4 saptamani de la ultimul ciclu menstrual si la momentul inerviului.

Majoritatea femeilor participante la studiu care obisnuiau sa bea cafea sau alte bauturi care contin cofeina, consumau aproximativ 350 de miligrame de cofeina zilnic, inainte de sarcina si in prima perioada de sarcina. La momentul interviului, consumul de cofeina a scazut la 200 de miligrame pe zi.

In nici una dintre perioadele de timp evaluate (inainte de sarcina, la 4 saptamani de la ultimul ciclu menstrual si la momentul interviului) nu s-au inregistrat date statistice relevante care sa indice o legatura intre consumul de cofeina si pierderea sarcinii.

Cercetatorii concluzioneaza ca un consum moderat de cafea in timpul sarcinii nu este asociat cu riscul de pierdere a sarcinii.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

10 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre