Placinta cu visine scade colesterolul




 

O felie de placinta cu visine consumata zilnic poate contribui la scaderea colesterolului si la reducerea riscurilor de instalare a diabetului. Cele mai bune sunt ciresele amare si visinele, utilizate la realizarea placintelor, gemurilor si sucurilor. Specialistii sustin ca efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea rosie a fructelor. Pigmentul antocianina, de obicei de culoare rosie, dar si albastra sau violeta, este un compus natural care impiedica formarea cheagurilor de sange in artere.

Visinele contin cea mai mare cantitate de antocianine. Cercetatorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au adaugat cirese in hrana unui grup de cobai. Dupa trei luni, specialistii au descoperit ca nivelul colesterolului din sangele acestui grup de cobai a scazut semnificativ fata de nivelul colesterolului inregistrat la un grup de cobai care a avut o alimentatie normala. De asemenea, insulina s-a incadrat in limite normale. Un nivel anormal al insulinei in sange poate contribui la instalarea maladiilor cardiace si a diabetului.


Citeste tot articolul in: Adevarul  

Foto: Adevarul  

3 Mai

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul