Nou test pentru depistarea sindromului Down in timpul sarcinii


Un nou test neinvaziv care examineaza ADN-ul fetal poate depista anomaliile genetice, cum ar fi sindromul Down, anunta cercetatorii americani. Spre deosebire de multe alte teste invazive care pot sa creasca riscul de pierdere a sarcinii, noua metoda de diagnostic, dezvoltata de o companie americana nu pune probleme mamei sau fatului. Este utilizat ADN-ul fetal extras dintr-o proba de sange de la mama si puncteaza anomaliile cromozomiale.

Deja a fost efectuat un studiu pe 60 de femei gravide, se arata intr-un articol din prestigioasa revista "The Lancet". Testul de sange diagnosticheaza corect sindromul Down, una dintre cele mai comune anomalii genetice, dar poate da si rezultate fals pozitive sau fals negative.Sindromul Down apare daca fatul mosteneste 3 copii ale cromozomului 21, in loc de doua. Riscul de sindrom Down creste odata cu varsta mamei. Femeile gravide de 35 de ani si peste aceasta varsta sunt sfatuite sa faca testul genetic pentru depistarea acestui sindrom, dar si a altor afectiuni.  

Citeste tot articolul in: Gandul

13 Februarie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul