Sapte persoane publice din Romania care au adoptat copii si le-au oferit o familie si o viata mai buna

/ / Modificat: 2022-07-02
Sapte persoane publice din Romania care au adoptat copii si le-au oferit o familie si o viata mai buna

Fiecare copil merita sa creasca inconjurat de dragostea unei familii si de caldura unui camin, insa din pacate nu se intampla asa. Peste tot in lume sunt copii abandonati, copii care cresc in orfelinate si care asteapta zi de zi pe cineva care sa le ofere o casa. A adopta un copil este un gest nobil si doar cineva cu suflet mare poate face acest lucru. Presupune sa fii capabil sa oferi iubire neconditionata, sprijin, grija si empatie, cel putin pana cand acel copil ajunge la varsta majoratului. Exista multi oameni care fac acest lucru, atat persoane de rand, cat si persoane publice, si in Romania, si in afara granitelor tarii.

Elena Carstea a adoptat o fetita in anul 1998, iar un an mai tarziu a mai infiat una. Cele doua fete sunt acum majore si traiesc in SUA, activand in armata nationala, respectiv in garda nationala. Ele participa la misiuni de salvare si misiuni internationale, iar fosta cantareata este cat se poate de mandra de ele.

Horia Brenciu si sotia lui cresc trei fete: doua sunt ale lui Alice Dumitrescu din prima casatorie, o fetita o au impreuna, iar in 2016 au adoptat si un baietel. Toma avea 2 ani si jumatate atunci cand a intrat in familia lor, iar parintii adoptivi si surorile il inconjoara cu foarte multa dragoste.

Luminita Anghel a infiat un baiat pe nume David, in urma cu mai multi ani. Tanarul are in prezent 25 de ani, insa nu este intr-o relatie tocmai buna cu mama sa adoptiva.

Dragos Bucur si sotia lui, Dana Nalbaru, au adoptat in 2017 o fetita de etnie roma, dintr-un centru de plasament. Cei doi mai au impreuna doi copii biologici, o fata si un baiat.

Oana Sarbu, cantareata si actrita din „Liceenii”, a adoptat un baietel in anul 2009. La vremea aceea era intr-o relatie cu jurnalistul Robert Turcescu. Dupa ce s-au despartit, baiatul a ramas in grija mamei lui.

Teo Trandafir a devenit mama unei fetite pe care a adoptat-o in 2004. Micuta, care atunci avea 3 luni, s-a transformat intr-o domnisoara in toata regula, este foarte inteligenta si educata si are o relatie apropiata cu mama ei.

Victori Ponta si sotia lui, Daciana Sarbu, au impreuna trei copii: doi biologici si o fetita de etnie roma, care a ajuns in familia lor in urma cu cativa ani. Maria avea 6 ani atunci cand fostul premier si sotia sa au adoptat-o si au adus-o in familia lor pentru a-i oferi un viitor mai bun.

Si vedetele din strainatate au facut fericiti copii fara familii

Si in ceea ce le priveste pe vedetele din strainatate lista cu celebritati care au adoptat copii este lunga. Sandra Bullock, Angelina Jolie, Madonna, Cate Blanchett, Charlize Theron, Tom Cruise, Sharon Stone, Meg Ryan sau Katherine Heigl sunt doar cateva exemple de vedete care au adoptat unul, doi sau chiar trei copii, de-a lungul timpului.

Potrivit UNICEF, in Romania sunt peste 56.000 de copii institutionalizati, 18.000 fiind in ingrijire maternala, aproape 14.000 in grija rudelor, 4.800 in grija altor familii si 18.500 in institutii de stat. In jur de 3.000 dintre acesti copii sunt adoptabili. Desi statul roman a simplificat in ultimii ani procedura de adoptie, in continuare sunt destul de multi copii in orfelinate care nu isi gasesc o familie. Problema cea mai mare este in cazul copiilor din categoria „greu adoptabili”, adica acei copii care apartin unei alte etnii sau care sufera de anumite boli.

De mentionat faptul ca majoritatea copiilor aflati in ingrijirea statului sunt asa-numitii „orfani sociali“, deoarece mama este in viata si este cunoscuta in cazul a peste 90% dintre minori, iar 48% dintre copii au si tati.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie adoptiva

Articole recomandate

Citeste si despre