Mirela Vaida: De ce a ales nasterea naturala. "Picasem si eu in trendul cezarienelor"

/ / Modificat: 2019-04-18
Mirela Vaida: De ce a ales nasterea naturala.

Pe 10 aprilie, Mirela Boureanu Vaida, a devenit mama pentru a treia oara. Vedeta a nascut pe cale naturala, asa cum a procedat si la ceilalti doi copii. Desi, tot mai multe femei aleg cezariana.

Mirela Vaida (37 ani) a vorbit despre alegerea sa si le-a sfatuit pe femei sa nasca natural si sa aiba incredere in ele.

"Initial picasem si eu in acest trend al cezarienelor, pentru ca toate lumea te sfatuieste sa faci cezariana din varii motive. Insa eu vin dintr-o familie in care lucrurile sunt extrem de intoarse spre natura.

Mama, bunica, rudele mele imi povesteau despre cum au nascut copiii, despre cum s-au intors la serviciu sau la munca campului in aceeasi zi, despre cum munceau pana in ultima zi de sarcina. Vin dintr-o familie robusta din punctul acesta de vedere ca si mentalitate, ca si conceptie, dar si ca stare fizica. Suntem niste oameni sanatosi, crescuti romaneste, iar mama intotdeauna mi-a spus ca o femeie e conceputa sa poata naste natural copiii, pentru ca de asta ii naste femeia si nu altcineva… Asa am ales nasterea naturala", a povestit Mirela Vaida, pentru revista Avantaje.

"Daca pacienta vrea sa nasca natural, nimeni si nimic nu ii poate sta in cale!"

Vedeta a marturisit ca a avut frici legate de momentul nasterii si chiar i-a fost recomandata cezariana, pentru ca suferise o interventie laparoscopica pentru indepartarea unui fibrom.

"Lucrurile nu erau 100% sigure, dar am mers pe ideea ca Dumnezeu nu ma poate lasa in momentul in care eu imi aduc pe lume copiii si ca nu mi se poate intampla nimic rau. Am mers cu credinta in Dumnezeu, cu incredere in mine si in medic si cred ca am facut foarte bine.

As sfatui toate femeile sa nasca natural, sa aiba incredere in ele, daca n-au probleme grave de sanatate si daca n-au o interdictie de a naste natural.

Cred ca depinde foarte mult de pacienta. Daca ea isi doreste sa nasca natural, nimeni si nimic nu ii poate sta in cale! Mai ales ca noi mergem de frica la cezariana. Durerile la o nastere naturala nu sunt deloc atat de mari. Acum exista anestezie epidurala, exista atatea alte lucruri care te ajuta, incat doar psihic trebuie sa fii pregatita. Incurajez nasterea naturala si incurajez alaptatul pana la 6 luni", a mai declarat Mirela Vaida.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mirela boureanu vaida Mirela boureanu vaida copii Mirela boureanu vaida sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre