Medicii germani, uimiti de fiul cu nevoi speciale al lui Madalin Ionescu: „Am vazut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein si la Oppenheimer”

/ / Modificat: 2023-12-14
Medicii germani, uimiti de fiul cu nevoi speciale al lui Madalin Ionescu: „Am vazut doar 2 creiere ca ale lui Filip: la Einstein si la Oppenheimer”

Madalin Ionescu are o familie de care este extrem de mandru. Prezentatorul tv si Cristina Siscanu formeaza unul dintre cele mai longevive si indragite cupluri din showbiz-ul romanesc, ei fiind casatoriti de mai bine de 12 ani. Cei doi au impreuna o fetita, Petra, insa Madalin Ionescu mai are doi copii din casnicia anterioara, Stefania si Filip, care au ramas in grija sa.

Boala de care sufera, de fapt, fiul lui Madalin Ionescu. Nu este vorba despre autism!

Madalin Ionescu a vorbit mereu deschis despre boala de care sufera fiul sau, Filip, si despre momentele de cumpana prin care au trecut, ca familie, de-a lungul timpului. Baiatul in varsta de 19 ani sufera de hemipareza, nu reuseste sa vorbeasca si are multe probleme cognitive ce au necesitat ajutor de specialitate.

Prezentatorul tv a povestit ca, desi Filip s-a nascut perfect sanatos, un episod de varicela al surioarei sale mai mari, avea sa-i schimbe destinul la varsta de doua luni.

„A facut varicela de la sora lui. El a facut o forma foarte dura de varicela. Tin minte ca nu avea pe limba nici macar un loc liber fara bube. Acest virus i-a prajit niste circuite neuronale. Centrii vorbirii sunt foarte afectati, de aceea Filip nici nu vorbeste, vorbeste mai mult din gat. Si poate nici limba lui nu are o conformatie foarte ok.

Abia in jurul varstei de 8-9 luni am realizat ca sunt niste probleme, pentru ca inca nu mergea. L-am dus la profesorul neurochirurg Vlad Ciurea, care mi-a confirmat ca a avut loc un incident de natura virala. In Romania nu existau vaccinuri, nu se faceau atunci impotriva varicelei. Daca se facea atunci vaccin, nu mai facea Stefania, asa ca poate soarta lui Filip ar fi fost alta. Mi-a zis ca toata viata vor fi niste probleme.”, a povestit el la emisiunea „In Oglinda”, de la Kanal D2.

Ce au spus medicii din Germania despre fiul lui Madalin Ionescu

Madalin Ionescu a continuat sa caute solutii pentru fiul sau, astfel incat sa aiba o viata cat mai aproape de normalitate. Acesta a povestit ca un medic din Germani i-a spus un detaliu cu adevarat uluitor, despre cat de special este Filip, in ciuda faptului ca nu poate duce o viata normala.

„M-am dus cu el peste tot, inclusiv in Germania. Nu o sa uit niciodata ce mi-a spus sefa clinicii de acolo: „Am vazut doar doua creiere ca ale lui Filip: la Einstein si la Oppenheimer. Daca aveti noroc, el intr-o zi va fi o minune de om si se va trezi peste noapte din aceasta stare. Dar oricum va trebui sa munciti tot timpul pentru el. Sfatul meu e sa va mutati din Romania, pentru ca in tara noastra nu sunt conditii necesare pentru ca un copil cu dizabilitati precum cele din spectrul lui sa-si revina.

El nu este autist, desi are elemente specifice autismului”, a mai declarat Madalin Ionescu.

Dincolo de afectiunea lui, Filip este extrem de creativ, povesteste prezentatorul tv. Acesta s-a dezvoltat in alte moduri, care sa-i compenseze dizabilitatile lingvistice si cele cognitive:

„In Romania nu era, nici medicii nu erau suficient de informati. Acum, fizic vorbind, el are inca foarte multe din abilitatile unui om normal. Dar mi-e foarte greu sa-mi imaginez ca va fi integrat. Este extrem de creativ!

Are o imaginatie incredibila! Deseneaza inimaginabil, fotografiaza, scrie, a ajuns sa descarce programe de pe internet inainte sa stie sa citeasca. Are o memorie vizuala excelenta. Neputand sa vorbeasca, a trebuit sa-si dezvolte alte abilitati. Eu imi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru ca exact centrii vorbirii sunt afectati, are limba pe jumatate paralizata”, declara Madalin Ionescu in urma cu ceva timp.

  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete copii Ajutor copii cu dizabilitati Copii cu nevoi speciale

Articole recomandate

Citeste si despre