Madalin Ionescu, revoltat de modul in care fiul sau, Filip, este tratat in Romania

/ / Modificat: 2024-01-20
Madalin Ionescu, revoltat de modul in care fiul sau, Filip, este tratat in Romania

Madalin Ionescu si Cristina Siscanu au o familie frumoasa, formata din trei copii, unul dintre acestia fiind Filip, baiatul prezentatorului dintr-o casnicie anterioara. Tanarul in varsta de 20 de ani sufera de hemipareza, o afectiune incurabila pentru care este obligat sa faca periodic o serie de analize.

Madalin Ionescu a marturisit recent ca este revoltat de faptul ca, desi fiul lui are certificat de handicap si e diagnosticat cu o boala incurabila, sistemul romanesc il obliga sa faca, anual, o serie de analize costisitoare, care il traumatizeaza.

„Trebuie sa va spun o poveste care nu e atat de vesela, desi noi ne iubim foarte mult si ne simtim foarte bine impreuna. Ani de zile nu am facut niciun demers pentru ca Filip sa beneficieze de drepturile specifice gradului lui de handicap, pentru ca el are un certificat de incadrare de handicap, asa cum au si alte persoane din Romania. Partea ciudata este ca trebuie sa treci anual prin niste proceduri incredibile.

Ani de zile m-am dus si am facut treaba asta, dar in cazul lui Filip, in conditiile in care nu exista nicio operatie prin care sa ii inlocuiesti neuronii arsi, mi se pare umilitor, ca si in cazul altor persoane, sa fii chemat in fiecare an sau o data la doi ani sa treci prin institutii, sa treci cu el prin analize inutile”, a spus Madalin Ionescu, pe Facebook.

Prezentatorul precizeaza ca l-a dus pe Filip la cei mai buni specialisti din strainatate, insa in zadar caci in cazul baiatului nu se mai poate face nimic.

„Am cheltuit foarte multi bani cu Filip pe terapii, prin anumite centre, am avut chiar terapeuti care veneau acasa, ne-am deplasat in afara tarii, am avut o situatie absolut stranie si deosebita in acelasi timp, in Germania. Acolo mi s-a spus ca au mai vazut doar doua creiere ca al lui Filip, la Albert Einstein si la Arthur Schopenhauer.

Insa pentru noi nu ne-a ajutat foarte mult treaba asta, pentru ca oricata inzestrare genetica ar fi avut, faptul ca un virus i-a prajit anumite circuite neuronale, fapt care-l impiedica sa se dezvolte si sa vorbeasca asa cum trebuie, pentru noi este o realitate mult mai terifianta si mai puternica decat ca are el un potential urias, e cu atat mai mare suferinta din cauza asta”, a mai spus Madalin Ionescu.

  • Surse: viva.ro, libertatea.ro
  • Foto: Facebook 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Madalin ionescu Madalin ionescu baiat Madalin ionescu copii

Articole recomandate

Citeste si despre