Drama actritei Vero Caliman alias Fetita Zurli. Tatal ei a murit cand ea avea doar 7 ani

/ / Modificat: 2023-05-29
Drama actritei Vero Caliman alias Fetita Zurli. Tatal ei a murit cand ea avea doar 7 ani

Fetita Zurli nu mai are nevoie de nicio prezentare! Face parte din Gasca Zurli a Mirelei Retegan de mai bine de 12 ani si este, fara indoiala, unul dintre cele mai indragite personaje pentru copii. Putini stiu, insa, ce drama ascunde actrita care ii da viata acestui personaj iubit, Vero Caliman. 

Vero Caliman (Fetita Zurli) si-a pierdut tatal la 7 ani: „Simt ca ma tine de mana si ca ma sustine!”

Invitata recent in podcastul „Fain si Simplu”, moderat de Mihai Morar, Vero Caliman, sau Fetita Zurli - asa cum o stiu toti copiii, a marturisit ca la varsta de 7 ani a ramas fara tata si a suferit enorm din aceasta cauza. Actrita spune ca intalnirea cu Mirela Retegan a fost ca o binecuvantare pentru ea, fiindca Fetita Zurli i-a adus vindecare:

„Fetita Zurli mi-a adus vindecare. Am avut mare nevoie sa vindec lipsa tatalui meu. Din pacate, eu sunt un copil fara tata, el a murit cand aveam eu 7 ani. Si mi-l imaginez. L-am desenat, cred, pe toti peretii salilor de spectacol din Romania.

De fiecare data cand sunt pe scena si cant toate cantecele alea care spun vreau iubire, vreau atentie sau nu vreau Soare, nu vreau Luna, sunt momente foarte intime pentru mine. Si multa lume ma intreaba, dar cum? De ce plang? Sau de ce te emotionezi? In fiecare spectacol in mine se mai curata cate ceva. Se mai vindeca o bucata din copilul care poate n-a primit atat de multa atentie. Fetita Zurli e terapie pentru mine.

Sper sa-l fac fericit… am vorbit putin de dimineata cu el si i-am spus: Iti multumesc tati, stiu ca atat ai putut sa stai si asta a fost drumul tau. Dar… simt ca ma tine de mana si ca ma sustine”, s-a destainuit Vero Caliman.

Cum a ajuns Vero Caliman in Gasca Zurli

In acelasi podcast, Vero Caliman a dezaluit cum a ajuns sa o joace pe Fetita Zurli, care a devenit rapid un personaj indragit in randul copiilor din Romania si nu numai. Actrita spune ca inainte sa intre in Gasca Zurli, a avut diverse locuri de munca legate de copii:

„Eu cu copiii am o poveste lunga. Am castigat primii mei bani la 11 ani si jumatate cand am inceput sa fiu baby-sitter pentru copilul unei vecine, care mi-era foarte drag. Daca stau si ma gandesc, tot timpul am avut o legatura speciala cu copiii. Trei luni am lucrat la „Concordia'. Aveam 18 ani, eram foarte tanara si a fost o experienta extraordinara, dar atat am putut. Stateam cu ei de vineri seara pana duminica, petreceam timp cu ei si eram un fel de… ei imi spuneau mami. A fost foarte greu pentru mine, la un moment dat n-am mai putut sa duc...”, a povestit Vero.

Viata ei s-a schimbat radical dupa ce a cunoscut-o pe Maya, fiica Mirelei Retegan, in perioada in care lucra pe litoral la un loc de joaca pentru copii. Maya a placut-o pe Vero Caliman si i-a povestit mamei sale despre ea. Asa au ajuns sa se intalneasca si sa ia nastere personajul Fetita Zurli.

„M-am dus la locul de joaca din statiune unde Veronica isi facea treaba, Maya se juca in gonflabile si eu am urmarit-o pe Vero relationand cu copiii. Mi-a placut foarte tare felul in care ea s-a raportat la ei, caldura, bucuria cu care vorbea cu ei si la sfarsitul discutiilor am intrebat-o ce face aici si mi-a zis ca lucreaza pe vara si „la toamna ma intorc in Bucuresti'. „Nu vrei sa vii sa lucrezi la mine?', am intrebat-o. Ea mi-a raspuns ca toata viata si-a dorit asta, nestiind ca asta poate fi o meserie. In toamna a venit in Bucuresti, a venit la Zurli si din momentul acela destinele noastre s-au legat foarte tare.

Cred ca e in destinul nostru sa facem asta impreuna. Eu chiar cred ca ceea ce fac eu acum nu mi se datoreaza. Cred ca Dumnezeu se uita asa peste balcon si zice „ce sa-i dau eu de lucru unui om si sa fiu sigur ca nu strica treaba pe care i-am dat-o.' Si cred ca m-a vazut pe mine asa serioasa, implicata si responsabila si mi-a dat misiunea asta in care eu sa-i ajut pe copii sa aiba o viata mai fericita si o relatie mai buna cu parintii lor, caci pana la urma asta facem noi. Cu siguranta ca si Vero are aceeasi treaba, are aceeasi misiune si noi ne-am intalnit sa facem asta impreuna. Altfel nu ai cum sa construiesti din nimic o relatie atat de frumoasa.”, a povestit Mirela Retegan, intr-un interviu pentru LIFE.ro.

Surse: life.ro, viva.ro, podcast Fain si Simplu

Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gasca zurli

Articole recomandate

Citeste si despre