Mirela Retegan si fiica ei, Maya Sorian, au o relatie incredibila! Ce mesaj emotionant i-a transmis fondatoarea Zurli

/ / Modificat: 2023-10-26
Mirela Retegan si fiica ei, Maya Sorian, au o relatie incredibila! Ce mesaj emotionant i-a transmis fondatoarea Zurli

Mirela Retegan este fondatoarea fenomenului „Gasca Zurli”, proiect pe care l-a inceput in urma cu mai bine de 16 ani, intr-un moment greu al vietii sale, atunci cand se despartise de tatal fiicei sale. Ramasa singura cu un copil si avand o situatie materiala deloc usoara, Mirela a fost nevoita sa priveasca spre viitor cu incredere si optimism. Avea un singur vis: acela de a aduce bucurie in sufletele copiilor.

„Acum 16 ani eu am desenat aceasta revista pe un caiet studentesc. Am astepta 16 ani sa se intample. Important este sa nu renunti la visul tau. Chiar daca astazi esti o mama singura, care creste un copil, sa nu consideri ca nu meriti mai mult pentru ca astazi esti o mama singuracare creste un copil. Eu am inceput „Zurli” la 36 de ani, cand ma despartisem de tatal Maiei, locuiam intr-o chirie si imprumutasem de la banca bani, am facut credit ca sa platesc gradinita copilului pentru ca eu castigam 200 de dolari pe luna si numai gradinita ei era 250 de dolari.”, a spus Mirela Retegan, pentru ego.ro

Intre timp, "Tanti Prezentatoarea" a incercat sa fie cat mai prezenta in viata fiicei sale si sa ii ofere toata dragostea de care are nevoie pentru a creste frumos. Si a reusit! Maya Sorian, acum in varsta de 22 de ani, a fost crescuta in spirit liber si a invatat tot ce este mai bun de la mama ei. Ba chiar ii calca pe urme. Maya urmeaza sa urce pe scena Zurli in rol de prezentatoare, la fel ca mama sa. Tanara a povestit, intr-un interviu pentru Kudika, ce a determinat-o sa paseasca pe urmele Mirelei Retegan. Ea spune ca este recunoscatoare pentru faptul ca mama ei i-a dat pe mana un rol atat de important.

"Propunerea a venit, cumva, din ambele parti. Odata intoarsa acasa, i-am spus mamei ca mi-as dori sa reintru in Universul Zurli. Am fost foarte implicata in povestea asta, dar apoi am plecat din tara si a fost aproape imposibil sa raman conectata. Mama mi-a fost intotdeauna cel mai bun mentor, dar a trebuit sa ma maturizez si sa realizez ca degeaba caut in alta parte ceea ce am deja la mine in ograda. Cand mi-a sugerat sa facem spectacolul cu Mascotele Zurli, desi putin speriata, cel mai mult am fost bucuroasa ca are incredere sa dea pe mana mea un proiect atat de important", marturiseste Maya Sorian.

Intrebata care este cel mai bun sfat pe care l-a primit de la mama ei, Maya a spus:

"Ca toate trec. Bucuriile, tristetile, absolut toate trec si revin in diferite perioade ale vietii. Asa ca, am invatat de la ea sa traiesc in momentul prezent: Astazi, Aici, Acum!"

Mirela Retegan este foarte mandra de fiica ei si marturiseste ca are emotii pentru primul spectacol pe care il va prezenta aceasta. Are, insa, incredere ca Maya se va descurca de minune:

"Copilul meu nu este viata mea! Dar mi-as da viata pentru ea, daca ar fi nevoie.

Din fericire nevoile ei sunt iubire, atentie,rabdare, acceptare, sustinere, iertare, impacare, libertate, toleranta, spatiu, timp, incredere, crezare… Nevoile ei sunt toate lucrurile acelea pe care nu le produce nicio fabrica si nu pot fi cumparate cu toti banii din lume.

Asa ca eu ma opresc, cat pot de des, ca sa imi amintesc ca nu e suficient sa ii ofer toate conditiile materiale si sociale. Ele imi dau mie sentimentul ca ea are tot ce ii trebuie in timp ce, lipsa celor de mai sus, ii dau ei sentimentul ca nu a primit ceea ce avea nevoie.

Duminica are prima premiera in calitate de prezentatoare Zurli. Emotiile mele ma vor pune la incercare. Dar voi face fix ce a facut si ea la fiecare premiera a mea: voi fi acolo. Sa o aplaud daca o sa fie fericita, sa o mangai daca ceva n o sa fie asa cum si-a dorit. Abia astept. Maya mi-a depasit in ultimele luni TOATE asteptarile. Iar mi-a dat Dumnezeu niste lectii, de invatat, pe care abia astept sa le dau mai departe", suna mesaj pe care Mirela Retega i l-a transmis fiicei sale, pe retelelde socializare.

Cum s-a schimbat viata Mirelei Retegan dupa divortul de tatal fiicei sale

Maya avea doar 4 ani cand parintii ei au divortat. Separarea dureroasa a avut loc in urma cu 18 ani, iar Mirela Retegan considera ca a fost cea mai buna decizie pe care o putea lua.

Mirela Retega povesteste ca despartirea de fostul ei sot, Cornel Sorian, a reprezentat sansa fiecaruia de a fi fericit. Aceasta este de parere ca daca ar fi ramas in continuare impreuna, atunci ar fi „tarat o relatie incheiata de mult, intr-o viata plina de conventii si ipo­crizie”.

"Nu stiu daca mamele sunt bucuroase sa se inspire din felul in care eu am depasit acea perioada din punct de vedere emotional, unde iti trebuie multa vointa sa pui fericirea copilului tau inainte nefericirii tale. Am reusit sa depasesc orice pentru ca m-am gandit mereu ca daca eu mor maine Maya va ramane cu tatal ei, iar eu trebuie sa construiesc o relatie frumoasa si buna intre mine si el si sa-i sustin sa-si construiasca ei doi cea mai buna relatie posibila.

Din punct de vedere financiar am avut curajul de a merge pe mana pasiunii, am luat de la zero viata si am indraznit sa cred in mine mai mult decat in oricine", a declarat Mirela Retegan intr-un interviu pentru impact.ro.

Intr-un alt interviu, Mirela Retegan a povestit cum a trecut peste resentimente dupa divort.

„Nicio despartire nu e frumoasa, dar pe noi ne-a salvat Maya. Pe mine, in spe­cial, pentru ca a trebuit sa inteleg ca ferici­rea copilului meu este mai importanta decat nefericirea mea si atunci, din cenusa relatiei noastre, a adultilor, am inceput sa construiesc Pasarea Phoenix, mai exact aripile de care avea nevoie fetita noastra. Ea nu putea sa creasca doar cu o aripa. Stiam sigur ca are nevoie de amandoua si ca, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa falfaie zdravan ca sa-si atinga propriile visuri", spunea Mirela Retegan in revista VIVA!.

  • Surse: viva.ro, click.ro, impact.ro, ego.ro, kudika.ro
  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gasca zurli Mama si fiica Relatie copil mama

Articole recomandate

Citeste si despre