Dragos Bucur a explicat de ce nu merg copiii sai la scoala: „Sa nu va imaginati ca e ca in filme si ne plimbam toti in pijamale albe prin casa"

/ / Modificat: 2023-12-09
Dragos Bucur a explicat de ce nu merg copiii sai la scoala: „Sa nu va imaginati ca e ca in filme si ne plimbam toti in pijamale albe prin casa

Dragos Bucur si Dana Nalbaru au preferat sa isi tina copiii acasa si sa nu ii duca la o scoala privata sau una de stat. 

Cei trei copii ai cuplului invata acasa, in sistem homeschooling, iar recent prezentatorul emisiunii Visuri la Cheie a explicat de ce ales aceasta optiune. Dragos a dezvaluit ca sunt foarte multi romani care nu isi duc copiii la scoala, insa se stiu foarte putine informatii despre acest tip de educatie. 

„Sunt mult mai multi oameni care isi educa copiii in homeschooling decat crezi. Si atunci erau. Sofia are 17 ani si a inceput homeschooling-ul cand avea 9 sau 10. Erau multi si atunci, dar nu se vorbea pentru ca nu aparuse cineva – persoana publica despre care sa se si stie. 

Este mult mai simplu decat va inchipuiti. Este mult mai normal dupa ce te obisnuiesti. Parerea mea este ca daca parintii au timp la dispozitie este mult mai bine pentru relatia dintre ei si copii”, a explicat Dragos Bucur, in cadrul podcastului Acasa la Maruta.

Fiica lui cea mare se trezeste in fiecare zi la 5.30 dimineata

De asemenea, Dragos Bucur a explicat ca in sistemul homeschooling relatia dintre parinti si copii este una mult mai apropiata.

Mai mult, el a explicat ca Sofia, fiica lui cea mare, se trezeste in fiecare zi la ora 5.30, chiar daca nu trebuie sa mearga fizic la scoala. Ea si-a creat un program, iar in fiecare dimineata merge la antrenament cu autobuzul. 

„Homeschooling inseamna lipsa unui sistem asa cum va inchipuiti voi ceilalti care sunteti copii in sistem. Toata lumea ma intreaba – Pai si cum faci lectiile, de la 3 la 6? Sofia se trezeste la 5.30 dimineata ca sa se duca la antrenament. Face BJJ –  brazilain jiu jitsu. Ea alege sa se trezeasca asa, ca sa se duca cu autobuzul la antrenamente. Poti sa alegi sa aiba o programa. Sofia are o programa. Este inscrisa la o scoala acreditata. Da examene semestrial, are examen la final. 

Trebuie sa ia niste credite ca sa poata merge mai departe. Scoala este recunoscuta inclusiv in Romania. Asa e si cu Roxana si cu Kadri. Dar iti trebuie timp. Asa cum ai grija de copilul tau pana la 6 ani pana il dai la scoala, asa ii acorzi timp si in continuare.

Este o responsabilitate, dar daca intri pe drumul corect este un timp petrecut mult mai bine si mai frumos cu copiii, decat asa cum faceti voi ceilalti care va duceti copiii la scoala. Sa nu va imaginati ca e ca in filme, cand se aud vrabiute pe fundal si ne plimbam toti in pijamale albe prin casa. Nu. Suntem o familie normala, cu tensiuni, cu discutii, cu certuri cu ‘Du-te la tine in camera’, cu ‘iar nu ai facut aia!’ Din multe puncta de vedere e mai complicat cu homeschooling-ul”, a incheiat el. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie vedete copii Homeschooling

Articole recomandate

Citeste si despre