Cum isi educa Mihai Morar fiicele: „Copiii fac ceea ce vad la parinti, nu ceea ce le spun parintii”

/ / Modificat: 2024-01-08
Cum isi educa Mihai Morar fiicele: „Copiii fac ceea ce vad la parinti, nu ceea ce le spun parintii”

Mihai Morar a vorbit recent despre educatia pe care le-o ofera fiicelor sale - gemenele Mara si Cezara (15 ani) si mezina Roua (4 ani). Realizatorul radio crede in puterea propriului exemplu pentru ca, spune el, sfaturile par sa functioneze pe o perioada limitata - concluzie la care a ajuns odata cu trecerea anilor. Astfel, Mihai Morar incearca sa petreaca cat mai mult timp cu fiicele lui si le implica in cat mai multe activitati. Anul trecut, de exemplu, a fost impreuna cu gemenele la meciul dintre Romania si Elvetia.

„Pana la 7-8 ani copiii sunt asa ca un burete, iau tot ceea ce vad in jurul lor. (…) Copiii fac ceea ce vad la parinti, nu ceea ce le spun parintii. Si-mi dau seama de lucrul asta pe masura ce trec ani. Cred ca cel mai bun sfat este timpul pe care il petreci cu copiii tai. Atat. Uite, in seara asta plec repede de la Delia. Ma duc la meci cu fetele mele, sa traiasca si ele bucuria pe care am trait-o eu cand eram copil cu tata, de calificare a tricolorilor la un turneu final. Ma bucur ca au si ele sansa de a trai asta. Ce sfat mai bun decat timpul pe care il petreci cu copiii tai?”, a declarat Morar, potrivit unica.ro.

Mihai Morar si sotia lui, Gabriela, sunt parintii a trei fete: gemenele Mara si Cezara si mezina familiei, micuta Roua. Anul trecut, in octombrie, gemenele au implinit 15 ani, iar realizatorul de radio le-a transmis un mesaj special pe retelele de socializare:

„Iubitele mele, Mara si Cezara, CINCISPREZECE. Cand incep cei mai frumosi ani. Poate o sa vi se para teribili acum, dar cu varsta de acum o sa va hraniti toata viata.

CINCISPREZECE. Poate varsta copilului interior a fiecarui adult care asculta de copilul interior. Adica, motorul, focul viu, Vocea sau cum mai vreti voi sa-i spuneti. CINCISPREZECE. Va minte cine va spune ca e varsta critica. E varsta capitala. Pentru ca prieteniile adevarate de acum raman pentru totdeauna. CINCISPREZECE. Pentru ca pasiunile de acum ard toata viata.

CINCISPREZECE. Nu mai sunteti copii, dar asa o sa va spuna mami si tati toata viata. Nu mai sunteti copii, dar asta va ramane varsta copilului vostru interior toata viata. CINCISPREZECE. Anii cu cele mai multe intrebari. Sa nu va speriati, sunt minunati. Anii ingrozitori ai vietii sunt cei in care ai mai multe raspunsuri decat intrebari.

CINCISPREZECE. Cand te scuturi de tot de copilarie, pe dinafara, dar o pastrezi pe veci pe dinauntru. CINCISPREZECE. Anii la care unii deja erau faimosi, altii campioni, altii bogati. Voi sa fiti doar vii.

CINCISPREZECE. Varsta la care visezi sa schimbi lumea. N-o s-o schimbati! Dar, va stiu, nici lumea n-o sa va schimbe pe voi. CINCISPREZECE. Anii la care vocea lui Taylor Swift se aude mai tare decat vocea parintilor. Dar, in curand, chiar si vocea lui Taylor va fi acoperita de o voce care abia acum se formeaza: vocea sinelui vostru.

CINCISPREZECE. Varsta primilor fluturi in stomac. Dar despre asta va spune Taylor mai multe. La multi ani, Mara si Cezara! Va iubim!”, a scris Mihai Morar.

  • Surse: unica.ro, viva.ro
  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mihai morar Mihai morar tata Mihai morar fetita

Articole recomandate

Citeste si despre