Clipe de cosmar pentru o familie care lua masa intr-un parc natural! Un urs s-a urcat pe masa lor si a mancat tot ce a prins

/ / Modificat: 2023-09-28
Clipe de cosmar pentru o familie care lua masa intr-un parc natural! Un urs s-a urcat pe masa lor si a mancat tot ce a prins

Ceea ce trebuia sa fie o zi relaxanta, in aer liber, s-a transformat rapid intr-un cosmar pentru o familie din Mexic! Doi parinti luau masa intr-un parc natural, impreuna cu fiul lor cu sindrom Down, s-au trezit cu un urs pe masa, in timp ce mancau.

Silvia Macias, impreuna cu sotul ei si baietelul lor de 15 ani cu sindrom Down, au hotarat sa mearga intr-un parc natural de la periferia orasului Monterrey, pentru a sarbatori ziua de nastere a fiului lor. Cei trei s-au asezat sa manance cand, la un moment dat, un urs a sarit pe masa lor si a inceput sa manance toate bucatele de pe masa.

O filmare devenita virala pe retelele de socializare o arata pe mama tinandu-si baiatul in brate, la doar cativa centimetri de ursul care a devorat tot ce a prins. Femeia a acoperit ochii baiatului, astfel incat acesta sa nu aiba o reactie imprevizibila, care l-ar fi putut speria pe urs.

„Cel mai rau lucru era ca Santiago sa se sperie. Ii este foarte frica de animale. O pisica sau un caine, orice animal il sperie foarte mult. De aceea i-am acoperit ochii, pentru ca nu am vrut sa vada si sa tipe sau sa fuga, caci astfel ar fi alertat ursul si acesta cine stie cum ar fi reactionat", a declarat femeia, pentru presa locala.

Aceasta a mai spus ca stia ca parcul respectiv este vizitat ocazional de ursi, dar ca acestia isi fac aparitia de regula dimineata devreme sau seara, nu la pranz, cand este vizitat de multi oameni. Totusi, s-a pregatit si pentru aceasta posibilitate si le-a spus copiilor ca in parc se vor juca „de-a statuile”.

„Ursul era foarte aproape de noi, l-am auzit in timp ce maraia, in timp ce manca si ii simteam mirosul”, a mai spus femeia.

Din fericire, dupa ce a terminat de mancat tot ce era pe masa, ursul s-a indepartat de oameni si a alergat spre padure.

Ce sa faci daca te intalnesti cu ursul

In ultima perioada, apar pe retelele de socializare tot mai multe filmulete cu oameni care hranesc ursii care le ies in cale, in special pe drumurile montane precum Trasnfagarasan. Ce facem cand ne intalnim cu ursul? Laurentiu Paraschiv, coordonator Salvamont Busteni, le recomanda turistilor:

„Sa nu se panicheze, sa incerce sa trateze situatia cu calm, sa vada daca ursul este agresiv sau pur si simplu e in trecere sau mananca. Sa incerce sa se retraga foarte usor, dar cu fata spre urs, sa nu se uite in ochii lui. Eu recomand fluier, un spray de urs ar fi foarte bine, sa umble in grupuri mai mari, singuri in niciun caz".

De ce nu trebuie sa hranesti ursul atunci cand te intalnesti cu el

De asemenea, specialistii le recomanda oamenilor sa nu mai hraneasca ursii sau alte animale salbatice, chiar daca aparant acestea sunt inofensive. In realitate, acestea au un comportament imprevizibil si in orice moment pot deveni agresive.

„Animalul a invatat ca, pentru a procura mancare trebuie sa iasa in calea omului. Totusi, animalele salbatice nu trebuie hranite de turisti, oricat de simpatice ar parea, un animal salbatic este imprevizibil. In zona aceea mai e o problema, anume cea a cosurilor de gunoi nesecurizate, amplasate de cei de la Drumuri Nationale, cosuri care sunt ispititoare pentru ursi, pentru ca ele contin diverse resturi menajere!

Pana cand oamenii nu vor intelege ca un urs hranit de om e un urs mort, nimic nu se va intampla bine pentru acest patruped lipsit de mandrie", spune biologul Silviu Chiriac, care se ocupa de monitorizarea si conservarea carnivorelor mari. 

  • Surse: digi24.ro, mediafax.ro
  • Foto: captura video

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie Masa Parc

Articole recomandate

Citeste si despre