Ce tip de cancer ar avea Kate Middleton. Dezvaluirile unui medic oncolog: ”Pentru ca e femeie si are peste 40 de ani"

/ / Modificat: 2024-03-24
Ce tip de cancer ar avea Kate Middleton. Dezvaluirile unui medic oncolog: ”Pentru ca e femeie si are peste 40 de ani

 

Printesa de Wales nu a dezvaluit tipul de cancer pe care il are, dar oncologii spun ca boala este adesea identificata in timpul altor proceduri.

Desi nu se stie ce tip de cancer are printesa Catherine, oncologii spun ca ceea ce a descris ea in declaratia sa publica facuta vineri - descoperirea unui cancer in timpul unei alte proceduri, in acest caz o "operatie abdominala majora" - este destul de frecventa.

"Din pacate, o mare parte din cancerul pe care il diagnosticam este neasteptat", a declarat Dr. Elena Ratner, oncolog ginecolog la Yale Cancer Center, care a diagnosticat multe paciente cu cancer ovarian, cancer uterin si cancere ale mucoasei uterine.

Fara sa speculeze asupra procedurii lui Catherine, Dr. Ratner a descris situatiile in care femeile vor merge la operatie pentru endometrioza, o afectiune in care tesutul similar cu mucoasa uterului se gaseste in alta parte a abdomenului. Adesea, spune Dr. Ratner, se presupune ca endometrioza a aparut pe un ovar si a provocat un chist ovarian benign. Dar una sau doua saptamani mai tarziu, cand tesutul presupus benign a fost studiat, patologii raporteaza ca au gasit cancer.

In declaratie, printesa Catherine a spus ca urmeaza "un curs de chimioterapie preventiva".

Si asta este ceva obisnuit. In mediile medicale, se numeste de obicei chimioterapie adjuvanta.

Dr. Eric Winer, director al Yale Cancer Center, a declarat ca, prin chimioterapie adjuvanta, "speranta este ca astfel se vor preveni alte probleme" si se va evita reaparitia cancerului.

De asemenea, inseamna ca "ati indepartat tot ceea ce era vizibil" cu ajutorul operatiei, a declarat Dr. Michael Birrer, director al Centrului Winthrop P. Rockefeller Cancer Institute de la University of Arkansas for Medical Sciences.

"Nu puteti vedea cancerul", a adaugat el, deoarece celulele canceroase microscopice pot ramane in urma. Chimioterapia este o modalitate de a ataca boala microscopica, a explicat el.

De asemenea,  un medic specialist a declarat pentru TMZ ca are idee despre ce tip de cancer este vorba.

In opinia lui Dr. George Crawford, Kate ar putea suferi de cancer uterin sau de ovare. ”Pentru ca e femeie si are peste 40 de ani. Asta este cea mai buna explicatie”, a spus Crawford, conform sursei citate.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boala kate middleton Kate middleton

Articole recomandate

Citeste si despre