Actrita care a ajuns sa regrete ca isi creste copilul in Romania

/ / Modificat: 2021-08-04
Actrita care a ajuns sa regrete ca isi creste copilul in Romania

Sistemul sanitar din Romania a iscat o multime de controverse in ultimii ani, iar pandemia coronavirus i-a scos in evidenta, o data in plus, slabiciunile. O actrita celebra din Romania face o radiografie dura a sanatatii bolnave si spune ca, dupa ce a vazut realitatea cu ochii ei, din interior, cand s-a infectat cu COVID/19, a ajuns sa regrete ca a ales sa isi creasca copilul in tara.

Dorotheea Petre a avut parte de experiente neplacute cu spitalele si medicii dupa ce a facut COVID-19. Dincolo de cele traite in spital, timp de 3 zile, ce s-a intamplat dupa externare i-a lasat un gust mai mult decat amar.

"Regret ca am ales sa imi cresc copilul aici"

Actrita a vazut cu ochii ei lipsurile din spitale si ce face lipsa de interes a unor medici.

Situatia noastra, a cetatenilor din aceastatara, este cu mult mai grava decat putem sa intelegem si regret fiecare moment in care am ales sa imi cresc copilul aici pentru ca familie, prieteni, tara.

Este concluzia amara la care a ajuns Dorotheea Petre dupa ce a fost internata cu coronavirus si dupa ce a dat piept cu indiferenta si superficialitatea unor medici.

Acum trei luni am luat si eu covid-ul. O febra în continua crestere m-au facut sa aterizez la Bals unde am stat 3 nopti, din fericire fara suplimentare de oxigen. Dupa externare am zis ca am încheiat cu coronavirusul si ca îmi vad de ale mele, dar de la câteva zile distanta au aparut noi simptome: eruptii cutanate de diverse tipuri, palpitatii, puls ridicat, o enterocolita în urma careia am slabit 10 kg si desigur, simptomele neurologice. In urmatoarele luni am luat la rand sectiile si cabinetele de neurologie, gastroenterologie, dermatologie, alergologie din oras.

Am discutat cu medici specialisti în boli infectioase. Toata lumea ridica mai mult sau mai putin din umeri, gratulandu-ma evident cu traditionalul «o sa treaca»

Surpriza cel mai greu de digerat a fost atitudinea medicului de familie, care a acuzat-o ca ar fi ipohondra si ca a cerut prea . multe trimiteri. A renuntat la medicul sau si apoi s-a inscris la un altul, in urma unei recomandari: "Un domn cu o atitudine foarte alpha mi-a spus ca simptomele descrise de mine nu au niciun sens si ca mi-ar prinde bine o psihanaliza (...) Sper ca intre timp si-a pus pe usa anunt ca nu primeste decat pacienti cu psihanaliza la zi.

Actrita dorea sa afle cum poate scapa de sechelele post-Covid; desi a fost spitalizata doar trei zile in urma infectiei, acestea au fost serioase:

"La inceputul lui iulie, am repetat analizele de sange si am dozat si interleukin 6, o citokina din cele care provoaca furtuna de citokine si pe care la internare o aveam la valoarea de 241. Valoarea masurata pe 5 iulie era de 80.

Nu o sa adaug detalii despre condiţtile din spitale, va asigur ca sunt cel putin la fel de crunte cum ati tot auzit. Acelasi mop folosit la sters pe jos, toalete si salon dupa salon.

Lipsa resurselor elementare dar mai ales nerespectarea minimelor protocoale de igiena pe timp de pandemie. Am vazut medici care nu cred in medicina, respectiv on vaccin si nu se vaccinau.

Am vazut medici care considera coronavirusul un fel de gripa sezoniera. Am vazut medici si asistente care nu isi schimbau manusile dupa fiecare pacient si purtau masca sub nas. Am vazut asistent care inainte de a-mi administra tratamentul pe branula a refuzat sa isi schimbe manusile cu care venise din alt salon si cu care a ridicat un medicament cazut pe jos. si lista exemplelor gruesome poate continua".

Dorotheea Petre atrage atentia ca acei medici care mai au omenie si dorinta de a-si face meseria sunt prea putini pentru a putea schimba ceva.

Am vazut si medici omenosi. Dar putini si neputincios in a face fata tuturor acestor anomalii

Taguri Spitale

Articole recomandate

Citeste si despre