Vouchere de 150 euro pe luna pentru copiii sub trei ani, potrivit unui proiect de lege

/ / Modificat: 2019-05-08
Vouchere de 150 euro pe luna pentru copiii sub trei ani, potrivit unui proiect de lege

Deputatul liberal, Ovidiu Raetchi, a lansat 6 propuneri legislative menite sa ajute natalitatea care in ultimii ani a scazut dramatic in Romania.

Ce contine pachetul de legi

Un proiect de lege pus in dezbatere publica, propune ca mamele sau, dupa caz, persoanele care au in intretinere copii cu varsta de pana la trei ani, sa beneficieze de vouchere valorice in valoare lunara de 150 de euro pentru fiecare copil cu varsta de pana la trei ani, destinate achizitionarii de servicii de asistenta si ingrijire a copilului, care pot fi utilizate la crese, gradinite, servicii bone, etc..

Pachetul legislativ mai cuprinde facilitati fiscale pentru companiile cu minim 30 de angajati, care construiesc crese si gradinite pentru copiii celor care lucreaza in firma respectiva.

Mai este si proiectul de lege pentru sprijinirea crearii Bancilor de Lapte Matern, avand in vedere situatia critica in care se afla Romania din acest punct de vedere.

Acestea urmeaza sa fie finantate dintr-un Fond pentru dezvoltarea bancilor de lapte matern care va avea o valoare de 200.000 de euro anual. Potrivit proiectului de lege spitalele ar putea primi minimum 50.000 de euro pentru a infiinta aceste banci de lapte matern.

O alta initiativa legislativa vrea sa ofere un cadru legal prin care mamele pot ingriji simultan pana la trei copii, inclusiv cei proprii, lucrand ca bone, proiect implementat cu succes in unele state occidentale.

Maternitatile - Spitale Prietene cu Copilul

Un alt proiect de lege se refera la acreditarea maternitatilor ca Spitale Prietene cu Copilul – clasificare lansata de UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii, in vederea promovarii si sustinerii alaptarii si reducerii gradului de mortalitate infantila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Voucher Vouchere copii Bani copii

Articole recomandate

Citeste si despre