Viata de familie cu 10 copii in carantina: "Daca Dumnezeu vrea am mai dori sa avem unul sau doi"

/ / Modificat: 2020-04-24
Viata de familie cu 10 copii in carantina:

Fostul campion mondial maghiar la canoe, Márton Joób si-a dorit ca dupa casatoria cu  logodnica sa Dora sa aiba sase copii. Pana acum au zece si inca unul este pe drum.

Cum Ungaria se afla in carantina, ingrijirea copiilor a devenit un job cu norma intreaga pentru cei doi soti, uneori cu consecinte neprevazute, relateaza Reuters, citata de HotNews.

Familia foloseste doua frigidere si un congelator

"Credem ca totul este in regula si ca frigiderul este plin, iar apoi, 2-3 zile mai tarziu, il deschidem si e aproape gol," spune Márton, in varsta de 37 de ani.

Familia foloseste doua frigidere si un congelator mare, iar pentru transportul in jurul locuintei lor din orasul Szeged folosesc un microbuz cu 17 locuri.

Dar cea mai mare provocare ramane scoala acasa.

Sase dintre copiii cu varste intre 15 ani si doar 14 luni invata acasa de saptamani intregi si toti au teme care trebuie coordonate si predate la timp.

"Am mai dori unul sau doi copii"

Carantina i-a invatat pe copii sa se bazeze mai mult pe ei si sa coopereze cand vine vorba de curatenia prin casa, jucatul impreuna in grupuri mai mici si strangerea jucariilor, facand familia sa devina mai apropiata si sa le intareasca valorile crestine, dupa cum a povestit tatal.

"Virusul a schimbat multe lucruri...ne-a mai incetinit putin. Desi traim intr-o perioada ingrijoratoare, sa ii vedem pe copii in jurul nostru ne ofera multa speranta si daca Dumnezeu vrea am mai dori sa avem unul sau doi," a declarat triplul campion mondial la canoe sprint intre 2003 si 2007.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carantina Familie numeroasa

Articole recomandate

Citeste si despre