O mama singura cu 13 copii a adus pe lume cvadrupleti, la varsta de 65 de ani. Motivul pentru care a fost criticata

/ / Modificat: 2023-12-04
O mama singura cu 13 copii a adus pe lume cvadrupleti, la varsta de 65 de ani. Motivul pentru care a fost criticata

A fi mama este o bucurie si o binecuvantare indiferent de varsta, dar o femeie de 65 de ani din Germania a starnit un val de reactii, dupa ce a mai adus pe lume 4 copii, pe langa cei 13 pe care ii avea deja. Povestea ei a fost subiect de stiri in intreaga lume, dupa ce a apelat la o clinica de reproducere asistata, pentru a deveni mama din nou.

In ciuda varstei inaintate, a faptului ca avea deja 13 copii si ca nu are sot, Annegret Raunigk a decis ca isi mai doreste copii, asa ca a apelat la inseminarea artificiala si a ramas insarcinata cu cvadrupleti.

Femeia a nascut prin cezariana trei baieti si o fetita, astfel ca in prezent este mama a 17 copii. Ultima nastere i-a adus un record, fiind cea mai in varsta femeie din lume care a nascut cvadrupleti. La varsta la care multe femei sunt deja bunici, nemtoaica a decis ca vrea sa devina mama din nou, iar visul i s-a indeplinit. Astfel, intre cea mai mare fiica a sa si cvadrupletii proaspat nascuti este o diferenta de varsta de 44 de ani. Femeia, care are deja si 7 nepoti, a declarat pentru presa:

„Nu mi-e frica. Pur si simplu sper ca voi ramane sanatoasa si in forma. In ceea ce priveste problemele de organizare, am suficienta experienta, nu este nimic nou pentru mine. La inceput, imi doream doar un copil. Nu toate sarcinile au fost planificate, dar asa a fost sa fie. Sunt un om spontan si copiii ma ajuta sa ma mentin tanara”.

Multi au criticat-o pentru decizia de a mai aduce pe lume alti copii la o varsta atat de inaintata, spunand ca va avea peste 70 de ani cand cei mai mici dintre copii vor ajunge la scoala. Cu toate acestea, femeia este optimista si spune ca lucruri neprevazute se pot intampla la orice varsta, nu doar la peste 70 de ani.

Nu toate clinicile de fertilizare ofera servicii de reproducere femeilor in varsta. Desi legislatiile nu specifica un anumit prag de varsta, ramane la aprecierea medicilor daca femeia respectiva poate trece prin aceasta procedura sau nu. Se tine cont de bunastarea viitorului copil, interesul sau fiind pe primul plan, spun specialistii. 

FOTO: Captura video RTL

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Familie multi copii Familie numeroasa

Articole recomandate

Citeste si despre